“Miralleros por el Mundo” descobreix altres llocs d´aquesta ciutat de la mà d´aquest xaloner
Tornem amb la secció “Miralleros por el Mundo”, i qui millor que aquest jove xaloner, Juanjo Sendra, per a mostrar-nos una de les ciutats més cosmopolites com es Londres.
Juanjo va deixar el seu poble natal, Xaló, i va decidir anar-se´n a viure a Londres, ja fa huit anys i allí és professor d´Espanyol al Lycee International de Londres.
Abans de començar volem saber com has viscut el confinament?
La situació durant el Covid19 va donar un canvi en la meua vida de 360 graus. Ens va vindre així de sobte. Era una cosa que no esperàvem que haguera ocorregut a Europa.
Al principi, estava molt espantat ja que en els mitjans de comunicació no paraven d’anunciar morts i infectats. Tot era un pànic social ja que veiem coes i coes immenses en els supermercats i la gent comprant paper higiènic (alguna cosa que mai vaig entendre, ni entenc, ni entendré).
En el meu treball van decidir tancar i començar el que seria per a mi una nova forma de treball: EL ONLINE TEACHING. Sé que el Lycée International de Londres estava preparat per a això, ja que la nostra escola està equipada amb les eines necessàries per a fer front a aquesta situació (som una escola que treballem amb iPads i estem a favor del “paperless”).
A mesura que anaven passant els dies, em vaig atrevir a fer “my 1h walk” que el govern ens va donar des del moment 0 del “lockdown”. La veritat que em venia de perles, ja que passar moltes hores davant d’una pantalla… un ja necessitava aire fresc i estirar les cames.
Amb això de tindre “més temps” vaig començar a descobrir noves coses que abans per faltar-me’n no ho havia fet o experimentat, com per exemple: cuinar, fer ioga, llegir més, prendre un bany amb música relaxant (això no significa que abans no em dutxara, jajaja), etc.
La veritat que aquesta situació la vaig prendre de manera positiva i vaig intentar aprofitar-la al màxim, ja que hem de traure sempre el positiu davant de situacions així.
Ara, sincerament, pense si podré anar a la “terreta” aquest estiu (amb o sense poder anar a la platja), però la veritat que tinc ganes de veure als meus i de passar temps amb ells.
Com i per què decideixes canviar la teua residència?
Vaig acabar els meus estudis universitaris l’any 2012 i vaig aconseguir una beca del Ministeri per anar al Regne Unit i conèixer el sistema educatiu d’aquest país i… ací estic des d’aleshores!
Què és el que més t´agrada del país on vius?
M’agrada la multiculturalitat, la varietat cultural que tenim en aquesta ciutat els set dies de la setmana (no importa que siga dimarts o dissabte, sempre hi ha coses a fer).
Què és el més curiós que t´has trobat?
Res i tot al mateix temps. Em considere una persona de ment oberta, perquè tolere qualsevol cosa que puga veure i escoltar. El més important és el respecte cap als demés.
Et va costar adaptar-te?
Sí i no, tampoc hi ha res al que haja hagut d’adaptar-me. Com bé he dit pretèritament, és un país molt obert on existeix una gran varietat. Sí que és cert que el menjar i el temps és el que més enyore de la meua terreta.
Què trobes a faltar de Xaló?
La meua família, els meus amics, les caminades pel terme, el “rastro” dels dissabtes, el putxero de ma mare, els diumenges a la caseta amb una bona paella, la platja, el sol i un llarg etc.
Algun lloc, sabor o olor que recordes de Xaló?
El meu treball, ja que el meu company de feina és de Bocairent i és que… parlar en valencià en la feina després de tant d’anglés i tant de castellà, dóna gust, xe!
Amb una balança quins serien el Pros i Contres del teu nou país?
Diria que hi ha més pros que contres, ja que Londres és una ciutat plena d’oportunitats tant a nivell personal com professional.
Anem a deixar-nos guiar per tu i volem que ens ensenyes els llocs més característics.
Brick Lane: És molt famós pel seu mercadet vintage dels diumenges i els seus Bagels.
Soho/China Town: submergir-se en la pròpia Àsia sense necessitat d’anar al mateix país, on també comparteix espai amb el col·lectiu LGTB
Candem Town: Lloc conegut pel mercat i per ser lloc de residència de la coneguda Amy Winehouse
Piccadilly: Lloc d’encontre en el cor de la ciutat; a més a més, podem veure contínuament actuacions al costat del famós monument Heros.
Per finalitzar, penses tornar a Espanya?
Al principi li deia a la meua mare que no volia tornar, però mai digues que “D’aquesta aigua no en beuré”, ja que la meua parella i jo estem pensant en tornar en un parell d’anys a la terreta.
Gràcies Juanjo per acostar als lectors de www.elmiralldelamarina.es Londres.
T´esperem a la terreta!!!
Otros reportajes: Miriam Durillo: «D´Alemanya m´agrada la diversitat de cultures, el compromís amb el medi ambient, el disseny i el transport».
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *