728 x 90

Laura Pedrós: “De Carolina del Sud m´agrada la amabilitat de les persones, la familiaritat i les seues platges d´arena blanca”

Laura Pedrós: “De Carolina del Sud m´agrada la amabilitat de les persones, la familiaritat  i les seues platges d´arena blanca”

Comencem l´any 2020 viatjant als Estats Units amb el testimoni d´aquesta jove morairera

Estrenem nou any i en la secció de “Miralleros por el Mundo” un nou testimoni i un nou país. Avui la protagonista és la jove Laura Pedrós Ros, de Moraira, que actualment viu als Estats Units, en concret a Carolina del Sud, a la xicoteta illa Hilton Head.

Laura Pedrós Miralleros

Des de fa cinc anys va decidir començar a estudiar Disseny d’Interiors a València i en l´ actualitat és dissenyadora i arquitecta d’interior. I farà uns tres mesos va decidir canviar la seua Moraira per un altre lloc a milers de quilòmetres, però amb una similitud, la mar, perquè eixa oloreta sempre l´ha acompanyada al llarg de la seua vida.

Laura Pedrós Miralleros

Laura és molt coneguda a Moraira, a més a més, de ser una persona molt activa en la vida social, el teatre, les festes patronals, les festes dels Moros i Cristians i el món de la cultura de la seua població. Simpàtica i amb eixe somriure que tant la caracteritza, nosaltres hem volgut que siga la nostra guia turística pels Estats Units; per tant, comencem.

Com i per què decideixes canviar la teua residència?

Perquè després de finalitzar els meus estudis em vaig veure un poc perduda i amb un poc de por per raó de les circumstàncies, així que vaig decidir anar-me’n del meu país per a treballar “d’au pair” en un altre, ja que és la millor forma de treballar: viure una experiència, aprendre nous costums i perfeccionar un idioma.

Laura Pedrós Miralleros

Vaig decidir anar-me’n a Carolina del Sud perquè el clima és molt semblant al d’Espanya i vaig triar aquesta Illa perquè em recorda molt al meu poble, a Moraira. A més és un lloc on hi ha molt de disseny i hi ha moltes persones que es dediquen a ell. També tenim la Universitat de Disseny en Savannah, on pots trobar un ambient molt alternatiu i molt d’art.

Què és el que més t´agrada del país on vius?

El que més m’agrada de l’illa és com són d’amables les persones, és un ambient molt familiar, molt de poble, on entres en qualsevol botiga i ja et coneixen. Et fan sentir com en casa i si necessites ajuda t’obrin les portes ràpidament. El que també em va enamorar són les seues platges d’arena blanca i la seua vegetació, al ser una illa hi ha molta vegetació i tenim molts llacs on viuen cocodrils.

Què és el més curiós que t´has trobat?

Laura Pedrós Miralleros

El que més em va impressionar és que els americans ho fan tot a lo gran. De moment he tingut l’oportunitat de viure tres festes ací com són, Halloween, acció de gràcies i Nadal i és impressionant com ho viuen, com decoren les seues cases i els carrers, inclús decoren els cotxes! I sempre fan galetes amb el motiu de la festa.

Laura Pedrós Miralleros

També una altra curiositat és que els americans parlen utilitzant moltes expressions, i a vegades és molt difícil entendre el que estan dient.

Et va costar adaptar-te?

Al principi, quan vaig arribar, se’m va fer un poc difícil entendre’ls perquè a més de les expressions, hi ha molts accents diferents i ací en Carolina del Sud, per la seua història, hi ha molta diversitat de persones. Però una vegada acostumes a l’oïda ja està.

Laura Pedrós Miralleros

Generalment no va ser difícil adaptar-me, ja que l’entorn em resultava molt familiar i la família que em va acollir em va ajudar en tot des del primer moment.

Pel que fa al menjar, diria que sí que se’m va fer un poc difícil, anava al supermercat i hi havia tantes coses, tantes marques…que era una bogeria. Però si t’allunyes del típic menjar americà, com són les hamburgueses, pots menjar bé. Perquè tens molta varietat, com menjar mexicà, italià…Menjar mediterrani no hi ha, pots trobar alguns productes d’importació, però poc.

Què trobes a faltar de Moraira?

Realment a part de a la meua família i amics, la cosa que més enyore és el menjar de la terreta. El putxero i l’arròs, al forn de ma mare, i les coques i la paella, de la meua tia Isabel.

També trobe a faltar el meu poble, Moraira; la seua gent, les seues festes i els nostres costums. La “burrera” que tenim nosaltres, ací no existeix.

Laura Pedrós

Quan tinc algun moment de nostàlgia, solc anar a la platja, ja que eixa olor de mar em recorda molt al meu poble. També tots els dijousos solc anar a un mercat d’agricultors que se celebra en Bluffton, que és el poble del costat on hi ha un lloc de paella valenciana, que he de reconèixer que la fan molt bona, i passege i parle amb la gent del poble.

Amb una balança quin serien el Pros i Contres del teu nou país?

Laura Pedrós Miralleros

 En quant als seus pros i contres, no tinc molt a dir. Però com a pros puc dir que m’encanta com viuen totes les seues tradicions, com ofereixen sempre la seua ajuda en tot. I la seguretat amb què vius, realment em sent molt segura on estic vivint.

Laura Pedrós Miralleros

I com a contres podria dir que el menjar, no és del millor, però tampoc és tant dolent. Viure aquesta experiència és la millor decisió que he pogut prendre, estic coneixent molta gent interessant i descobrint molts llocs.

Anem a deixar-nos guiar per tu i volem que ens ensenyes els llocs més característics

Ací us deixe algunes imatges d’alguns llocs que he visitat. Però encara em queden molts per descobrir.

Laura Pedrós Miralleros

Nueva York

 

 

Laura Pedrós Miralleros

Central Park Nueva York

Laura Pedrós Miralleros

Boat paradero

 

 

Laura Pedrós

Bryan Park NY

Laura Pedrós

Harbour Town

 

Laura Pedrós

Steamboart Springs Colorado

Laura Pedrós

Steamboarts Springs Colorado

Per finalitzar, penses tornar a Espanya?

En un any, el més probable és que torne a Espanya. Trobe a faltar molt a la meua família i els diumenges de paella. Però crec que no oblidaré mai aquesta experiència ni aquest lloc, ja que m’ajudarà a créixer com persona i conservaré molts records bonics dels Estats Units i de la seua gent.

Laura Pedrós

Mil gràcies Laura per acostar-nos tan bé com és viu als Estats Units, i ja saps, Moraira i la teua gent sempre t’espera i t´esperarà.

Laura Pedrós

 

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

bono comercio
bono comercio
CARTEL_PEGO_CAS_IMPRIMIR_page-0001 (1) (1)
navidad benissa
ondara
Ayto_Ondara
picasion.com_f8a05c0b2d4ec6bf11e7b5a072539ab3 (1)
español
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
LA-NANA_audiovisuals_logotipo
german