728 x 90

Xaló ajorna a 2021 les festes d’agost i Pedreguer suspèn les festes majors de juliol

Xaló ajorna a 2021 les festes d’agost i Pedreguer suspèn les festes majors de juliol

Xaló i Pedreguer suspenen les seues festes patronals

Xaló ajorna a 2021 les festes d’agost

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Xaló i la Comissió de les Festes de Sant Doménec o d’Agost han acordat ajornar les festes d’enguany a 2021. L’acord ha tingut lloc en una reunió telemàtica i vol ser una mesura de precaució per a la salut pública de la població. Les aglomeracions de gent és el més habitual en les festes i ara no són viables.

Segons ha explicat la regidora de Festes, Lore Blasco, “alhora també hem mantingut una reunió amb la Comissió de Festes de l’any que ve, integrada per gent de 17 anys, i han estat d’acord en l’ajornament”. Com a conseqüència d’esta decisió, a partir de 2021 elsprofesters en comptes de tindre 17 anys en tindran sempre 18, ha detallat Blasco.

Sobre la subvenció municipal que es concedeix a este festes, la regidora ha anunciat que part d’ella es destinarà a xicotet comerç, autònoms i pimes de Xaló que s’hagen vist afectades per la crisi del coronavirus.

Les Festes d’Octubre de Xaló

La celebració de les altres festes de Xaló, les d’Octubre o de la Mare de Déu Pobra, també està sobre la taula. Al respecte, la regidora ha explicat que “som conscients de l’any tan complicat que estem vivint; però si podem celebrar estes festes, tindran tot el suport de l’ajuntament”.

Xaló Pedreguer

Pedreguer també suspèn les festes majors de juliol de 2020

L’Ajuntament de Pedreguer, de forma consensuada amb la Comissió de Festes, ha decidit cancel·lar les celebracions en honor a Sant Bonaventura previstes del 10 al 19 de juliol d’aquest any.

Després de la reunió mantinguda esta setmana de forma telemàtica entre representants del govern municipal i de la comissió, s’ha decidit que la festa ha d’actuar amb responsabilitat davant l’emergència sanitària de la COVID-19 i la crisi econòmica derivada de l’actual situació de paràlisi de pràcticament tots els sectors.

Volen fer prevaldre la salut i la seguretat de les persones

Aquesta decisió ve motivada d’acord amb les plausibles mesures que adoptarà el Govern d’Espanya, que no faran viable, durant juliol, la celebració d’actes multitudinaris que susciten grans aglomeracions de públic. Es tracta d’una mesura de precaució que se suma a les que actualment ja s’estan duent a terme amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la pandèmia i un possible rebrot dels contagis. Tant la Comissió, com l’Ajuntament i altres col·lectius directament afectats, com és el cas de la Quintà 2020, han volgut fer prevaldre la salut i la seguretat de les persones, així com el mateix bé de les festes, que es mereixen celebrar-se amb tot el seu esplendor i lluïment.

S’ha sospesat traslladar les festes als mesos de setembre o octubre, però s’ha considerat que és una opció que suposaria un pegat que reduiria l’esmentada categoria de les festes de juliol i una inversió i un esforç notable per part dels festers i festeres que no garanteix el lluïment de la festa i que suposa un risc donada la inestabilitat de l’oratge durant aquests mesos. A més, la festa en honor del patró pedreguero suposa un dels grans atractius turístics del municipi durant l’època estival i un al·licient per a l’hostaleria i el comerç local; per tot això s’ha decidit prendre la històrica decisió de deixar Pedreguer sense festes de juliol en 2020.

Els diners destinats a les festes de 2020 ajudaran a dotar el fons per ajudes socials i econòmiques

D’altra banda, tant els membres de la comissió com els representants de l’Ajuntament entenen que les celebracions festives no són una prioritat en aquest moment, raó per la qual també consideren necessari que part dels diners destinats a les festes de 2020 ajuden a dotar el fons per ajudes socials i econòmiques.

Finalment, i en funció de com evolucione la situació, s’ha acordat estudiar la celebració d’algun tipus d’acte festiu durant els mesos propers per tal de mantenir viva la il·lusió per la gran festa que Pedreguer viu i gaudeix de manera tan intensa al voltant del 15 de juliol.

NOTICIES RELACIONADES: Las fiestas patronales de Moraira se aplazan al 2021

 

 

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

auditori-teulada-moraira
centro-comercial
Summer School Benissa
concert-mafalda-ondara
cresan
Bodega-Teulada
sendra-banner
mirall-mayo
la-marina
banner-martinez
palau-altea
ondara
Visioptica_Mirall
enmarronat
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
LA-NANA_audiovisuals_logotipo
german
banner-marinalia