728 x 90

Ondara serà seu del IX Festival Cinema Ciutadà Compromés

Ondara serà seu del IX Festival Cinema Ciutadà Compromés

Aquest dissabte 21 d´octubre

Ondara serà seu del IX Festival Cinema Ciutadà Compromés aquest dissabte, 21 d´octubre, a partir de les 18h amb la projecció de quatre films, segons han anunciat els regidors de Normalització Lingüística i Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, Jordi Dominguis, i Nerea Mallol, respectivament.

El IX Festival Cinema Ciutadà Compromés, organitzat per ACICOM (Associació Ciutadania I Comunicació), es celebra del 16 al 24 d’octubre. Es tracta d’un festival que ofereix nombrosos audiovisuals amb una mirada crítica cap a les realitats del nostre entorn.

UNA GRAN OPORTUNITAT

Aquest festival constitueix una oportunitat per acostar les productores, els seus productes audiovisuals i els autors i les autores, a la ciutadania valenciana compromesa. En concret, l’Auditori Municipal d’Ondara, dins de la seua programació per aquest mes d’octubre, acollirà la projecció de quatre films (curts i llargmetratges) emmarcats en aquest festival, amb entrada gratuïta: «Sempre Cap Amunt» (22 minuts); «Dona» (11 minuts) ; «La Mestra» (79 minuts) i «Acció!» (33 minuts).

El responsable de Normalització Lingüística, Jordi Dominguis, ha explicat que el IX Festival Cinema Ciutadà Compromés està organitzat per ACICOM; una associació cívica fundada en 2009 per un grup de persones resilients i dedicada a defensar els drets de la ciutadania, especialment en els temes de mitjans i cultures de la comunicació, que entén l’audiovisual com un dels millors vehicles per fomentar nous models de vida, motivar conductes i actituds positives enfront de la humana existència, denunciar injustícies o generar anàlisi i reflexions vitals.

Des del 2015 han consolidat un projecte singular i estimulant: el Festival de Cinema Ciutadà Compromés (FCCC). La IX d´aquest festival es celebrarà en diverses sales del País Valencià (entre elles, l’Auditori d’Ondara), promocionant el sector audiovisual del territori, creant sinergies de col·laboració amb les entitats socials i la ciutadania.

Està dedicat a l’exhibició de produccions cinematogràfiques i audiovisuals que reflectisquen un compromís amb la societat, els drets humans, el progrés social, l’ecologisme, la igualtat i la diversitat. De fet, les obres presentades al festival fan referència a alguna de les alguna d’aquestes temàtiques: Socials, sobre participació o reivindicatius; Memòria Democràtica i Històrica; Igualtat i diversitat; Ecologia i canvi climàtic; Drets Humans i cultura de la pau; Innovació i digitalització.

El Festival Cinema Ciutadà Compromés presenta enguany un certamen de Secció Oficial amb huit guardons, cadascun d’ells dotat amb un original premi ACICOM i una xicoteta ajuda econòmica de 200 €. Les categories de premis són les següents: Premi Audiovisual en Valencià; Premi Ciutadania (per a produccions socials, sobre participació o reivindicatius); Memòria Democràtica i Històrica; Igualtat i diversitat; Ecologia i Canvi Climàtic; Drets Humans i Cultura de Pau; Innovació i Digitalització; Premi Especial del Públic; i Premi Audiovisual Accessible.

De les projeccions que s’oferiran aquest dissabte a l’Auditori Municipal d’Ondara, Jordi Dominguis ha destacat «La Mestra» d’Ambra Llibres i Ambra Projectes Culturals, dirigit per Sergi Pitarch Garrido. Un documental que narra la història de Marifé Arroyo al voltant de la seua experiència pedagògica entre els anys 1974 i 1982 a l’escola de Barx, la Safor.

ALTRES NOTÍCIES: Vicent Ortuño i la Unió Musical d´Ondara, premiats en les II Distincions 9 d´Octubre

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Giveaway Instagtam Post Template (1)
Giveaway Instagtam Post Template
ElMirall_510x510px_carrera_pdlm
25N-2023VAL
español
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german