728 x 90

Ondara es prepara per a viure unes grans festes de la Soletat en el Centenari de la patrona

Ondara es prepara per a viure unes grans festes de la Soletat en el Centenari de la patrona

Del 5 al 10 de juliol, organitzades per una nombrosíssima Comissió integrada per 51 persones

Fa just un segle i tal com establia el decret pontifici de juny de 1923, el Papa Pius XI declarava canònicament a la Verge de la Soledat com a patrona d’Ondara. Una fita històrica dins el calendari religiós i patrimonial del municipi d’Ondara, el qual viurà del 5 al 10 de juliol les seues festes patronals en honor a la Soledat, les quals cobren una transcendent i especial rellevància enguany en commemorar-se l’esmentat solemne Centenari de la Mare de Déu de la Soledat com a patrona de la vila.

I és que, si bé els actes centrals commemoratius van començar al juny, serà durant les pròximes festes patronals de juliol quan es desenvoluparan els actes més tradicionals dels festejos, tals com la Coronació, la cavalcada de carrosses, les revetles o els actes religiosos: misses, Ofrena, i Processó.

Els membres de Comissió de la Soledat Ondara 2023 han sigut els impulsors i organitzadors d’aquests festejos, havent realitzat un gran esforç durant tot l’any. El seu esforç ha sigut agraït per l’alcalde d’Ondara, José Ramiro; i pel regidor de Festes i Tradicions de la passada legislatura, Miguel Gomis, els quals han aprofitat per a demanar la màxima participació i convidar a tot el poble a gaudir de les festes i a participar en tots els actes programats, que amb motiu del Centenari seran molt emotius, vistosos i participatius.

UNA GRAN COMISSIÓ

La Comissió Soledat 2023 està integrada per 51 persones en total, sent la Comissió més nombrosa dels últims temps. Està integrada pels dos Festers d’Honor, Anna Betlem Castellano Noguera i Pedro Català Moncho; els 16 integrants de la Comissió de Festes 2023: Pedro Manuel Arcos Sánchez, Pilar Garrido Bordes, Jessica Ruth Richelet, Luis Marcelo Arrua, Ruben Lorca Gutiérrez, Rosa Doménech Martí, Jorge Dimech Pérez, Sonia Valero Giner, Fani Ivars Ferrando, José Javier Doménech, Rosa Anna Marí Blasco, Silvia Ginestar Devesa, Natalia Mateu Femenía, Jose Antonio Soldevila Rull, Jose Vicente Noguera Puigcerver, Julio Moreno Bahamonde.

La Cort d’Honor Major està integrada per 21 joves: Emma Fernández Mateu (Regina Major), Mariana Wael Tadros (Primera Dama d’honor), Laura Ortolà Ivars (Segona Dama d’honor), Andrea Almiñana Montealegre, Miriam Pérez Llácer, Adrián Vega Sienra, Laura Gimeno Vives, César Brigido Moya, Anastasia Chebenyak Popova, Carolina Checa Castro, Miquel Romans Moreno, Verónica Raga Cuadros, Carla Caselles Martínez, Xavi Capellino Domenech, Laura Garcia Fornés, Maia Ortolà Ginestar, Maria Álvarez Pastor, Judith Martí Sanchis, Àlex Mut Martínez, Juan Luis Rodriguez Berruez, i Pau Gilabert Costa. La Cort d’Honor Infantil la componen 12 xiquetes i xiquets: Anne Dimech Valero (Regina Infantil), Àlvaro Lorca Domenech (Acompanyant regina), Sofía Chebenyak Popova, Carla Morell Peiró, Cesc Ramiro Gavilà, Anna Pineda Moisa, Beatriz Silva Ribeiro, Cristian Beteta Higón, Jose García Sepúlveda, Irene Doménech Ródenas, Mireia Salort Iseger, El·la Mestre González.

Com a novetat en la programació d’enguany, el dimecres, 5 de juliol, hi haurà una antesala dels principals actes amb la recuperació del cant d’albaes; a la vesprada, i acompanyats pel grup «Nit antològiques de cant d’estil», es visitaran diversos llocs del poble, recitant el cant d’albaes, dirigit a la persona més major; recent nascuda; Regines i Festers d’Honor del poble. Ja el dijous 6 de juliol donaran començament les Festes del Centenari a la nit, amb la Concentració de les Regines, Corts d’Honor, Festers i autoritats a l’edifici de l’Ajuntament per procedir a l’encesa de llums i al primer volteig de la nova campana Verge de Soledat, fabricada amb motiu del centenari, i la gran campana restaurada Maria, donant així inici a les festes, i a continuació s’oferirà el Concert de festes a càrrec de la Unió Musical d’Ondara, a la Plaça Major.

ACTE CORONACIÓ-NOVETAT

L’acte de Coronació serà el divendres, 7 de juliol, a les 23 hores, amb la Coronació de les dues Regines, la Major, Emma Fernández Mateu i la Infantil, Anne Dimech Valero, que estaran acompanyades de les Corts d’Honor Infantil i Major i acompanyants Soledat 2023. La Coronació d’enguany serà molt especial, «Una Coronació de Pel·lícula» amenitzada per la Universal Chamber Orchestra amb espectacle visual i sonor.

Enguany destaquen la revetla de dissabte 8 de juliol amb Vértigo i diumenge 9 de juliol amb l’espectacle «The Talent». Hi haurà sopars populars el dissabte i el diumenge. La cavalcada de carrosses, comparses i cavalcadures del dissabte 8 de juliol comptarà amb grans premis (Premis carrosses: 1r-500€, 2n-400€, 3r-300€; Premis comparses: 1r-400€, 2n-300€, 3r-200€; Premis cavalcadures: 1r-300€, 2n-200€, 3r-100€), i estarà amenitzada per la U.M. d’Ondara, la Xaranga TRMN2 BAND, el grup de percussió Ondarattack i D’Ondara, colla de dolçaines i tabals. Per al públic infantil, el dissabte 11 al matí hi haurà parc infantil i festa de l’espuma en la zona del Prado.

PROGRAMACIÓ

Les Festes de la Soledat comptaran amb els seus tradicionals actes religiosos, tals com les misses i l’Ofrena de flora del diumenge 9 de juliol a la Ntra. Patrona, la Mare de Déu de la Soledat, a l’interior de la Plaça de Bous. Una vegada finalitzada l’ofrena, es dispararà una mascletà nocturna de la pirotècnia Ricasa. A continuació, trasllat de la Mare de Déu de la Soledat fins l’Església Parroquial de Santa Anna, on es cantarà l’himne a la Patrona.

Ja el dilluns 10 de juliol, dia de la Patrona, els actes religiosos marcaran l’activitat de les festes, al matí amb la Missa Solemne en honor a la Mare de Déu de la Soledat, a l’Església Parroquial de Santa Anna, cantada pel «Coro capilla Santísima Virgen de la Soledad» amb l’assistència de les Regines, Corts, Acompanyants, Comissió de Festes 2023 i Autoritats.

En finalitzar, es procedirà a la primera ofrena sonora amb pirotècnia aèria i terrestre, amb el volteig de la campana dedicada a la Mare de Déu de la Soledat, acompanyada d’una gran traca al voltant del casc històric. A continuació, s’oferirà un Vi d’Honor a l’eixida de l’Església Parroquial. A la vesprada, se celebrarà la Solemne processó en honor a la Ntra Patrona, la Mare de Déu de la Soledat, per l’itinerari de costum, en què ondarencs i ondarenques rendeixen homenatge a la seua patrona, que estarà acompanyada per la U.M. d’Ondara, l’Associació Musical La Piedad d’Oliva i D’Ondara, Colla de dolçaines i tabals. En arribar la Santíssima imatge de la Mare de Déu al Convent, hi haurà un llançament de focs artificials des del Moll del Prado. La processó finalitzarà a l’interior de la capella amb el Cant de l’Himne a la Patrona i llançament de 21 salves. Seguidament, es nomenarà la nova Comissió de Festes del proper any 2024.

Els membres de la Comissió de Festes Soledat 2023 han volgut aprofitar per a fer una crida a tota la ciutadania d’Ondara, per tal que participe en els actes que han programat amb tanta il·lusió.

BONES FESTES ONDARA!!!

OTRAS NOTICIAS: Una de las calas más salvajes de la Costa Blanca, la cala del Moraig

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

00096•cartell art al vent 2023
cartel bimau2024
510x510px_El_Mirall
Diseño sin título (8)
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german