728 x 90

Ondara celebrarà unes magnífiques festes de la Soledat del 4 al 8 de juliol

Ondara celebrarà unes magnífiques festes de la Soledat del 4 al 8 de juliol

Enguany destaquen les orquestres Montecarlo i Tributo a Mecano

Les Festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Soledat tornaran a omplir de devoció, tradició, música i diversió els carrers d’Ondara del 4 al 8 de juliol, amb un variat programa de què podran gaudir persones de totes les edats.

Les Festes de la Soledat estan organitzades per la Comissió Soledat 2024, amb la col·laboració de la regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara. Els membres de Comissió de la Soledat Ondara han sigut els impulsors i organitzadors d’aquests festejos, havent realitzat un gran esforç durant tot l’any.

El seu esforç ha sigut agraït per l’alcalde d’Ondara, José Ramiro i pel regidor de Festes i Tradicions, Jordi Ruiz, els quals han aprofitat per a demanar la màxima participació i convidar a tot el poble a gaudir de les festes i a participar en tots els actes programats.

COMISSIÓ FESTES

La Comissió Soledat 2024 està integrada per la Regina Major, Ainhoa Fernández Mengual; la Cort Major: Jairo Ginestar Martinez, Adela Domenech Martinez, David Femenia Mud, Angela Domenech Martinez, Jordi Gil Molines, Laia Alemany Soler, Jordi Caselles Sastre, Aroa Mas Corella, Josep Llobell Barber, Ingrid Moncho Vaquer, Ivan Server Garcia, Julia Bas Domenech, Hugo Quintanar Rodriguez, Carles Riera Valero, Noa Forques Vives, Josep Romans Escriva, i Karolayn Gomez Varela.

La Regina Infantil i acompanyant, Sara Lozano Llavador i Javier Lozano Llavador; la Cort Infantil: Esmeralda Martinez Hernan i Talia Martinez Hernan; De la Comissió Soledat 2024 hi han 9 parelles que són Festers de la Mare de Déu de la Soledat: Luci Molines Gayá i Josep Gil Poquet, Tere Sastre Aparisi i David Caselles Lull, Virginia Mengual Salort i Pablo Fernández Oliver, Rosa Inés Mud Portolés i José Juan Femenia Simó, Adela Martínez Gilabert i Vicent Doménech Ausina, Carles Riera Grimalt i Silvia Valero Pons, Mª Dolores García Devesa i Javier Server Ferrando, Juan Ginestar Bañó i Rosana Martínez Gauchi; i els Festers d’Honor; Rosa Ana Costa Ramis i Vicente Badía Fornés.

PROGRAMA

El dijous 4 de juliol donaran començament les Festes amb la Concentració de les Regines, Corts d’Honor, Festers i autoritats a l’edifici de l’Ajuntament per procedir a l’encesa de llums i al volteig campanes, donant així inici a les festes, i a continuació s’oferirà el Concert de festes a càrrec de la Unió Musical d’Ondara, a la Plaça Major.

L’acte de Coronació serà el divendres, 5 de juliol, a les 23 hores, amb la Coronació de les dues Regines, la Major, Ainhoa Fernández Mengual i la Infantil, Sara Lozano Llavador, i exaltació de les Corts d’Honor Major i Infantil de la Soledat 2024 a la Plaça de Bous d’Ondara. A continuació, llançament de focs artificials a càrrec de Hermanos Caballer Pirotécnicos S.L. i Macrodiscomòbil «Carnavalia On Tour».

Enguany destaquen que tant la revetla de dissabte, 6 de juliol, amb l’orquestra Montecarlo com l’actuació Tributo a Mecano del diumenge 7 de juliol, canvien d’ubicació i se celebraran com a novetat a l’Av. Doctor Fleming.

Hi haurà paella dissabte i sopars populars el dissabte 6 (que serà de sobaquillo) i el diumenge 7 de juliol; per reservar, tant per al sopar del diumenge com per a la paella del dinar del dissabte, caldrà adquirir els tiquets anticipadament a la Comissió de Festes 2024, el dia 27 de Juny al Saló Parroquial de 19 a 21 hores.

La cavalcada de carrosses, comparses i cavalcadures del dissabte 6 de juliol comptarà amb grans premis (Premis carrosses: 1r-400€, 2n-300€, 3r-200€; Premis comparses: 1r-300€, 2n-200€, 3r-125€; Premis cavalcadures: 1r-200€, 2n-125€, 3r-75€), i estarà amenitzada per la Banda Juvenil d’Ondara, la Xaranga «Me’n fot», la Batucada OndarAttack i d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals. Per al públic infantil, el dissabte 6 al matí hi haurà parc infantil i festa de l’espuma en la zona del Prado.

Les Festes de la Soledat comptaran amb els seus tradicionals actes religiosos, tals com les misses i l’Ofrena de flora del diumenge 7 de juliol a la Ntra. Patrona, la Mare de Déu de la Soledat, que tornarà a celebrar-se al Moll del Prado. Una vegada finalitzada l’ofrena, es llançaran focs artificials.

DIA PATRONA

A continuació, trasllat de la Mare de Déu de la Soledat fins l’Església Parroquial de Santa Anna, on es cantarà l’himne a la Patrona. Ja el dilluns 8 de juliol, dia de la Patrona, els actes religiosos marcaran l’activitat de les festes, al matí amb la Missa Solemne en honor a la Mare de Déu de la Soledat, a l’Església Parroquial de Santa Anna, cantada pel «Coro capilla Santísima Virgen de la Soledad» amb l’assistència de les Regines, Corts, Acompanyants, Comissió de Festes 2024 i Autoritats.

A continuació tindrà lloc la Benedicció de la Pintura i Restauració del Retaule de la Capella de Sant Rafael, a càrrec del pintor local Antonio Torres. En finalitzar, es procedirà al llançament d’una mascletà diürna a la Ronda Generalitat. A continuació, s’oferirà un Vi d’Honor al Prado.

A la vesprada, se celebrarà la Solemne processó en honor a la Ntra Patrona, la Mare de Déu de la Soledat, per l’itinerari de costum, en què ondarencs i ondarenques rendeixen homenatge a la seua patrona, que estarà acompanyada, per la Unió Musical d’Ondara, la Xaranga «M’en Fot» i d’Ondara Colla de dolçaines i Tabals. En arribar la Santíssima imatge de la Mare de Déu al Convent, després de la processó, li cantaran «El Ave Maria», interpretat per la Soprano Silvia Peña i el Quartet format per: Merxe Pineda (Violí), Carlos Argudo (Violí), Verónica Zahonero (Viola) i Paco Pineda (Violonchelo). La processó finalitzarà a l’interior de la capella amb el Cant de l’Himne a la Patrona i llançament de 21 salves. Seguidament, es nomenarà la nova Comissió de Festes del proper any 2025. Una mascletada nocturna en la Ronda Generalitat posarà el punt final a les festes.

Els membres de la Comissió de Festes Soledat 2024 han volgut aprofitar per a fer una crida a tota la ciutadania d’Ondara, per tal que participe en els actes que han programat amb tanta il·lusió.

BONES FESTES ONDARA!!!

ALTRES NOTÍCIES: TuTuc Baby Shop, tu nueva tienda de artículos para bebé en Teulada

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

00096•cartell art al vent 2023
cartel bimau2024
510x510px_El_Mirall
Diseño sin título (8)
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german