728 x 90

Ondara acollirà el 9 d´abril la representació de La Passió

Ondara acollirà el 9 d´abril la representació de La Passió

L’acte és l’inici de la programació de la Setmana Santa d’Ondara

Ondara tornarà a acollir aquesta Setmana Santa la representació de La Passió, que tindrà lloc el dissabte, 9 d’abril, a les 22:30 hores en diverses localitzacions del nucli urbà d’Ondara.

Aquesta emblemàtica representació teatral a l’aire lliure, que es realitza íntegrament en valencià, escenifica la Passió i Mort de Jesucrist. Es tracta d’un acte soci cultural de gran tradició i arrelament en la població, que s’engloba en la programació de la Setmana Santa d’Ondara 2022, i que suposa el primer acte d’una Setmana Santa que la localitat anhela celebrar novament amb normalitat, després de 2 anys de restriccions.

LA PASSIÓ

La Passió

De fet, en la representació d’enguany, tot es realitzarà igual que en 2019, amb l’únic condicionament que el públic hi haurà de portar mascareta, malgrat d’estar a l’exterior, degut a que no es pot assegurar la distància de seguretat. La Passió és un acte organitzat conjuntament per la Parròquia Santa Anna, la Junta Central de Confraries, i el col·lectiu Júniors M.D, que s’espera compte amb la col·laboració de la Diputació Provincial d’Alacant. L’organització de l’esdeveniment compta també amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara.

La Passió

Després de 2 anys sense poder-se celebrar i amb la dificultat que suposa rellançar un esdeveniment així, la creació d’un nou grup de treball col·laboratiu, que amb gran il·lusió i esforç ha agafat les regnes d’aquest projecte, ha permès que Ondara recupere la celebració d’aquest acte.

La Passió

SET ESCENES

Es representaran un total de set escenes amb el màxim detall, prenent com a emplaçaments carrers, places i edificis municipals del nucli urbà d’Ondara, el que li dota d’un encant especial a aquesta obra; en concret, el Prado, la Placeta de les Escoles, la Plaça Major, i la Plaça de Bous. Entre els participants es troben integrants de les diferents Confraries d’Ondara, del col·lectiu de Júniors M.D, diferents grups parroquials, Festers de la Soledat 2022, així com persones voluntàries del poble. En total, participaran al voltant d’unes 60 persones de totes les edats; unes quaranta com a actors principals i la resta com a figurants.

La Passió

60 PERSONES PARTICIPEN

La primera escena és el Sant Sopar i es desenvoluparà dins del Prado. La segona escena és l’oració en l’hort de les oliveres, i tindrà lloc a l’exterior, a la zona del moll del Prado. A continuació, l’escenografia es traslladarà a l’interior de la Plaça de Bous d’Ondara, on es representarà la compareixença davant del Sanedrí. El juí davant de Pilat, la quarta escena, es recrearà en la Placeta de les Escoles. I davant d’Herodes, serà en la Plaça Major. La condemna a mort de Jesús es tornarà a representar en la Placeta de les Escoles, i finalment, la crucifixió, en el moll del Prado. Cal indicar que un element característic de La Passió d’Ondara és que el públic està plenament integrat en l’obra, de manera que va seguint els actors en cadascuna de les escenes, formant també part de la història.

La Passió

Aquesta tradició es considera com un reclam cultural i turístic d’Ondara, sent un esdeveniment amb gran acollida tant a Ondara com en la resta de la comarca.

ALTRES NOTÍCIES: “Universo Frida” a través de la mirada pop art del artista Paco Chika

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

ondara
ajuntament
español
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german