728 x 90

Natalia Andrés: “De la Polinèsia Francesa el que més m´ agrada és l´amabilitat de la gent i l´estil de vida”

Natalia Andrés: “De la Polinèsia Francesa el que més m´ agrada és l´amabilitat de la gent i l´estil de vida”

En “Miralleros por el Mundo” descobrim aquest paradís amb aquesta teuladina

Diuen que Rangiroa (Polinèsia Francesa) és una dels millors zones del món per a practicar submarinisme, 240 illots  s’estenen enmig de l’oceà al llarg de més de 177 km, envoltant una profunda llacuna. Un paradís que descobrim de la ma d´aquesta jove estudiant de Teulada, Natalia Andrés Soler.

Així que prepara´t per a quedar-te bocabadat amb la natura i les platges que l´envolten.

Natalia Andrés

Com i per què decideixes canviar la teua residencia?

Aquesta decisió va arribar gràcies a la Covid. Vaig començar el curs 2020/21 a  Alacant però  quan a mitat del primer semestre  vaig vore la situació de la Covid i, a més a més  que tant les classes com els exàmens s’havien de desenvolupar  ‘on-line’, doncs vaig començar a buscar una família per a ser ‘Au pair’ en un altre país, mentre feia la universitat ‘on-line’.

El meu propòsit era anar a un país on poguera aprendre una nova llengua. Així que al principi buscava famílies sols en França, però després, per casualitat , vaig  trobar una família  a  Tahití  (us he de dir que al principi de trobar la família no tenia ni idea d´on estava Tahití ni de la Polinèsia Francesa).

Vaig fer unes quants vídeo cridades a la família i com els vaig agradar van ser ells mateixos els qui em van comprar el bitllet per a anar d’Alacant a Tahití.

Què és el que més t’agrada del país on vius?

Natalia Andrés

El que més m’agrada és l´amabilitat de la gent i sobretot l´estil de vida. I és que hi ha moltes illes en les quals no hi ha res a fer. No és com si te´n vas a Ondara al Centre Comercial o a Dénia a les falles. Ací el seu dia a dia és anar a pescar, reunir-se per a cantar i tocar el ‘ukele’  i la guitarra… i en aquestes coses simples són feliços!

Què és el més curiós que t’has trobat?

Alguna de les coses més curioses és l´estil de vida. Per exemple, en la mateixa casa viuen normalment tres o quatre generacions tots junts ( la uela, la filla, la neta, la nora…). També ací hi han molts problemes de violència domèstica i també amb l’alcohol; per això, durant el primer confinament que van tindre a  la Polinèsia Francesa és va prohibir per complet la venda d’alcohol.

Et va costar adaptar-te?

Els primers cinc mesos vaig estar a Tahití amb una família anglo-francesa. Tenint en compte que Tahití és l´illa principal i que la meua família tenia més costums europees que Polinesianes, allí no vaig poder aprendre molt de la cultura. Sí que és veritat que al principi el que més em va costar va ser el francès, tant  comprendre’l com  parlar-lo.

Natalia Andrés

Però després quan vaig començar a viatjar per les altres illes, com Bora Bora i Rangiroa, és ahí on de veritat vaig començar a conéixer la cultura i les costums polinèsides (ensenyant-me a fer ‘tressage’ i balls típics d’ací).

Què trobes a faltar de Teulada?

Natalia

Evidentment la família i els amics és el que més trobe a faltar, com també  una bona paella o l’arròs al forn!!

Natalia Andrés

Algun lloc, sabor o olor que et recorde al teu poble?

Anar al port i veure a la gent pescant em recorda moltíssim el meu germà ( que també és pescador) i quan jo era menuda, ja que, els estius , els passava sempre a la mar  pescant  amb els meus pares i amb ell mateix.

Natalia Andrés

Amb una balança, quins serien els Pros i Contres del teu nou país?

 La veritat és que ací duc un estil de vida completament diferent de l ‘estil que duia jo a  Espanya. Ací m’alçe a les sis del matí, faig un poc d´esport, vaig a bussejar/’snorkel’, o ‘tressage ‘o altres activitats…És un estil de vida més tranquil i diferent, però en el qual també estic molt a gust, encara que  l’única cosa que em dol una miqueta és la distància que em separa de les persones que trobe a faltar.

Ara, deixem-nos guiar per tu i volem que ens ensenyes els llocs més característics

Natalia Andrés

Illa de Moorea ( foto típica en les palmeres l’aigua cristal·lina)

Natalia Andrés

Belvédère. Mirador de Moorea on podem veure la muntanya més alta de Moorea

Natalia Andrés

Hotel Hilton a Moorea

Natalia Andrés

Point de pêcheur’  a Tahití. Una zona especialment coneguda per la gran quantitat de tortugues que es poden trobar

Natalia Andrés

Tahití, més que per les platges d´arena blanca i aigües cristal·lines es especialment coneguda per la gran quantitat de cascades i piscines naturals que podem trobar

Natalia Andrés

Atol de Tetiaroa: aigües cristal·lines i arena blanca

Un altra foto a ‘Point de pêcheurs’ amb el ‘overwater bungalows’ darrere

polinèsia francesa

Canó de la II Guerra Mundial a Bora Bora, instal·lat estratègicament pels americans. Bora Bora sols té una zona d´entrada marítima, així que els americans instal·laren el canó de tal forma que tingueren protegida  la zona d´entrada marítima

polinèsia francesa

Vistes des de la muntanya a les aigües cristal·lines de Bora Bora. És impressionant la quantitat de colors que pots trobar en les aigües de Bora Bora

polinèsia francesa

Lagoon vert’ a Rangiroa. Foto de La Marae ( Marae és  un lloc sagrat que serveix per a activitats socials, religioses i polítiques  de  la cultura Polinèsia abans de la colonització a l’illa dels esculls, Rangiroa

Per finalitzar, penses tornar a Espanya?

Natalia Andrés

Després de quasi nou mesos ala Polinèsia Francesa em toca tornar a Espanya per  continuar amb la universitat, que de moment si no hi ha res de nou, ens han dit que el proper curs serà presencial.

Moltes gràcies Natalia per mostrar als lectors de www.elmiralldelamarina.es  l´encant de la Polinèsia Francesa. A seguir sumant noves aventures!!!!

Natalia Andrés

ALTRES NOTÍCIES: Sofia Ferrer: “Cada vegada que li dic a algú que sóc de Benissa es fica molt content perquè ha estat allí o a la comarca i em diuen que no saben que faig vivint actualment a Bèlgica”

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

ayudas-pymes-y-autonomos-el-mirall
Ondara
cultura
mirall_marina_banner_fira22_510x539
cartell_9octubre_2022
ondara
picasion.com_546e5c4c528ef9023cbb0589e3a50f04
suma.es
español
ondara
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
LA-NANA_audiovisuals_logotipo
german