728 x 90

La tradició més viva és viu a Senija aquest dissabte amb la festa de la Verema

La tradició més viva és viu a Senija aquest dissabte amb la festa de la Verema

Un gran dia amb moltes activitats

Senija viurà aquest dissabte, 16 de setembre, la gran festa de la Verema on cultura, arrels i gastronomia es fusionaran per reviure eixa tradició tan viva d´aquest poble de la Vall de Pop.

Per saber més d´aquesta activitat El Mirall de la Marina ha conversat amb l´alcaldessa de Senija, Pepa Argudo, i la regidora de Festes, Micaela Argudo. Ambdós estan molt il·lusionades en rememorar la tradicional xafà del raïm al seu poble.

verema senija

L´alcaldessa ens explica que la festa de la Verema naix “amb la intenció de dinamitzar les activitats del poble, sempre buscant la tradició, la cultura i les arrels. Pensem que aquesta festa era una activitat on els nostres avantpassats la treballaven molt, ja que en totes les cases es xafava el raïm per a fer-se la seua boteta de vi”.

“A partir d´eixa idea és intentar reviure eixa tradició de Senija”, apunta Pepa Argudo, qui comenta que “el nostre objectiu es que els més menuts siguen conscients del treball que es feia abans, un treball tan típic i característic de la nostra gent”.

PROTAGONISTES XAFADA ELS MÉS MENUTS

Per això, en la xafada del raïm els protagonistes seran els xiquets i xiquetes de Senija, perquè visquen eixa experiència i eixa tradició de la gent d´abans.

En aquesta festa, apunta Micaela Argudo, “hem volgut integrar els menjars típics d´abans que menjaven el dia de la xafada i gràcies a la col·laboració de l´Associació de Dones prepararan un show cooking de mullador de pelleta i pol guisat per mostrar a la gent eixa tradició culinària”.

En un dia es mesclarà la cultura, tradició i gastronomia amb eixos menjars típics per reviure la tradicional xafà del raïm a Senija.

ACTIVITATS

La festa de la Verema tindrà moltes activitats. A les 08:30h concentració a la plaça de l´Ajuntament i al voltant de les 09:00h tallada de raïm en bancals del poble. A les 10:00h entrada del raïm amb carros acompanyats de la música de tabalet i dolçaina per viure l´esmorzar popular.

Les activitats continuaran amb la xafà, tast de vins i formatges amb la col·laboració de Carniceria Domingo i Bodegas Xaló, quinto i picadeta a càrrec de la Comissió de Festes, Restaurante Casa Manolo, Taverna Llorenç i Bar Nou. A més a més, el show cooking i possibilitat de dinar en els diferents bars del poble o en el Xiringuito dels Festers 2024.

Ja saps, aquest dissabte a Senija viu un dia autèntic de molta tradició

ALTRES NOTÍCIES: Así se hizo el fantástico decorado de la elección de las Reinas de Fiestas de Benissa

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

IMG_5663
primavera-musical2024-VAL
433886666_734856632066945_8022249383353786061_n
Diseño sin título
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german