728 x 90

La Marina Alta acollirà el primer encontre d’artistes tèxtils

La Marina Alta acollirà el primer encontre d’artistes tèxtils

El Grup de Reüll prepara un estiu on l’art serà el protagonista

Els pròxims 8, 9 i 10 de juliol tindrà lloc a la nostra comarca un Encontre d’Art Tèxtil compost per diferents exposicions, conferències, performance i inclós un taller de creativitat tèxtil. Els pobles participants son Benissa, Teulada Moraira, Xàbia i Gata de Gorgos.

Artistes consagrades de la talla de Maria Ortega, Concha Romeu, Claudia Martínez, Lala de Dios, Maria Muñoz, i Eva Santos es trobaran a la Marina per debatre sobre l’art tèxtil contemporàni.

artistes tèxtils

A Benissa tindrà lloc la conferència inaugural, que tractarà de la tradició tèxtil valenciana i la seva influència a l’art contemporani, i serà a les Cases del Batlle, on Josep P. Ginestar, president del Grup de Reüll i Director d’Art al Vent, Maria Ortega, Directora Europea de la World Textil Art (WTA), i Irene Ballester, historiadora i membre del Consell Valencià de Cultura participaran de la taula rodona.

Benissa també acollirà el mateix dia 8 de juliol la conferència Diálogos Textiles entre Concha Romeu i María Muñoz, conegudes artistes tèxtils internacionals i participants de diverses biennals d’art tèxtil arreu del mon. En acabar s’inaugurarà l’exposició col·lectiva de Mini Art Tèxtil, una col·lecció de peces en xicotet format de diverses autores consagrades de l’art tèxtil internacional.

artistes tèxtils

El divendres 9 de juliol serà Teulada-Moraira qui acollirà l’encontre començant a partir de les 19.30 hores a l’espai La Senieta de Moraira amb una xerrada de Claudia Martínez, una coneguda artista tèxtil argentina fincada ara a València que treballa les instal·lacions amb tèxtil d’una manera única. En acabar serà el torn de Sonia Sempere, artista que es defineix com “garabatera” tèxtil i que intervindrà un traje en directe. Cap a les 21 hores s’inaugurarà l’exposició de Maria Ortega, LIVE MOTIVE.

Dissabte arracarà a les 10 hores al CSI de Gata de Gorgos el taller de Creativitat Tèxtil preparat per Lala de Dios, i al que els participants han d’inscriure’s a través del facebook de Grupdereull o del telèfon de l’oficina de turisme 965757317. Lala de Dios és una autoritat al mon de l’art tèxtil havent ocupat destacats càrrecs arreu del mon.

artistes tèxtils

El tancament de l’encontre es donarà a Xàbia amb una conferencia i una inauguració. Eva Santos ens parlarà del paper transformador de l’art a la Casa de la Cultura a les 19,30 hores. En acabar s’inaugurarà l’exposició de Concha Romeu, VOLVER EN SI, a la Fundació CIRNE.

El Grup de Reüll ha organitzat este encontre amb línea a la seua raó d’existir, portar l’art contemporani a la Marina, i en esta ocasió al voltant d’un tipus d’art on malgrat l’aparent fragilitat està articulant xarxes de dones arreu del mon, bon exemple d’això és la pròpia organització World Textil Art que organitza biennals a diferents països i conecta dones de diferents cultures a través de l’art tèxtil.

artistes tèxtils

El Grup de Reüll enllesteix este nou projecte amb l’experiència que atresora després de molts anys d’intervencions plàstiques al carrer, i de quasi 30 anys de cicles de conferencies per la Marina. Després de l’exposició retrospectiva que el Centre del Carme Cultura Contemporània va dedicar a De Reüll, i de comptar amb el recolzament de la Conselleria de Cultura i de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, el grup torna amb forces renovades per enllestir este gran projecte d’art contemporani a la Marina.

Raúl Martínez
ADMINISTRATOR
PROFILE

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

elmercat
portal-de-la-marina
elbrufol
BIMAU
centro-comercial-ondara
centro-comercial-portal-de-la-marina
suma
ESTE VERANO TE TOCAMOS
teuladamoraira
bodega-xalo
banner-martinez
ondara
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
LA-NANA_audiovisuals_logotipo
german