728 x 90

La màgia del Misteri de Reis torna als carrers de Gata

La màgia del Misteri de Reis torna als carrers de Gata

El proper 5 de gener de 2022

La màgia del Misteri dels Reis Mags tornarà als carrers de Gata el pròxim dia 5 de gener de 2022. Aquesta representació, que va ser declarada festa d’interès turístic provincial,  porta fent-se a Gata des de fa 54 anys, llevat del passat any que la pandèmia va impedir la seua celebració

Els actes de Reis de Gata comencen el pròxim dilluns, 27 de desembre, amb la recollida de cartes. Com a novetat, i després de l’adaptació de l’any passat per la pandèmia, els visirs reials recolliran les cartes de tots els xiquets i xiquetes casa per casa, recorrent tot el poble. Per a una millor organització és necessària la inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme.

Misteri Gata

A més a més, el dia 4 de gener, es realitzarà el tradicional bàndol que els missatgers reials realitzen pels carrers del municipi, a poqueta nit, anunciant l’arribada dels tres reis.

5 DE GENER

Misteri Gata

Diumenge. 5 de gener. arriba l’acte central i més multitudinari amb la representació del Misteri de Reis que començarà a les 18:30 hores al carrer La Pau amb l’acte del Palau d’Hivern d’Herodes, pròxim a Betlem i constitueix el nucli central del Misteri. En aquest acte, entren en escena personatges que ja formen part de la nostra tradició com l’Escriba, el missatger reial, els soldats i les concubines, Herodes, la Sibil·la i com no, els tres reis, Melcior, Gaspar i Baltasar. Enguany també contarà amb la participació de l’Escola Municipal de  Dansa donant, si cap, més vistositat a l’acte.

Misteri Gata

Tot seguit els Reis d’Orient, acompanyats per pastors i  guiats pels àngels, visiten el portal de Betlem per adorar el Jesuset nascut.

REPARTIMENT

En acabar el Misteri, arriba el moment més esperat dels menuts, ja que els visirs reials repartiran casa per casa els regals dels Reis, una altra de les peculiaritats de la festa a Gata.

Per a Joanvi Vallés, regidor de Festes, “els veïns de Gata porten el Misteri de Reis al cor”, ja que a totes les cases hi ha o ha hagut membres que participen activament en la representació.  Són més de 300 persones les que participen any rere any en la representació, tant com a actors, figurants, organització, vestuari, paqueteria, repartiment,….

Misteri Gata

Per a l’alcalde de Gata, Josep Signes, la de reis, “és l’acte amb més participació del poble”, no és sols una festa pels xiquets, sinó que tot el poble ix al carrer la nit del 5 de gener.

ALTRES NOTÍCIES: Marce Bertomeu encuentra a Tuft para hacer de Aitor el niño más feliz del mundo

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

IMG_5663
primavera-musical2024-VAL
433886666_734856632066945_8022249383353786061_n
Diseño sin título
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german