728 x 90

La Fira de Fires d´Ondara acull a molta gent el primer cap de setmana

La Fira de Fires d´Ondara acull a molta gent el primer cap de setmana

Una vintena de municipis, associacions i institucions comarcals en la VII Fira Marina Alta

Ondara ha acollit durant tot el cap de setmana la celebració de la VII Fira Marina Alta, en el primer cap de setmana de la Fira d’Ondara 2023, la Fira de Fires des de 1690, que està organitzada pel departament de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament d’Ondara, dirigit per Raquel Mengual.

fira Ondara

La «VII Fira Marina Alta» va reunir al Prado d’Ondara els estands dels 14 pobles participants: Pedreguer, Gata, Pego i les Valls, Beniarbeig, Dénia, El Poblets, Vall de Laguar, Jesús Pobre, Ràfol, El Verger, Xaló, Benidoleig, Benigembla i Ondara on cadascú va mostrar al públic les seues bondats.

FIRA DE TURISME COMARCAL

També van participar entitats associatives de la comarca (com l’IECMA, la MACMA, ADAMA i el Grup Nodrissa (lactància materna), així com empreses comarcals (alguns pobles participants van anar acompanyats de negocis relacionats amb la promoció econòmica i el turisme; càmping, hotels rurals, carnisseries, botigues, elaboració de mel, vins,…). En definitiva, va ser un encontre estratègic que va aglutinar els pobles de la comarca sota un mateix marc de promoció i col·laboració, una mena de «miniFitur», una fira de turisme comarcal per posar en valor la Marina Alta i els seus municipis.

En la inauguració amb la visita institucional de la fira comarcal, el dissabte van participar alcaldes/alcaldesses i regidors/res de municipis de tota la comarca, els quals van visitar els estands dels pobles i empreses participants en la fira. L’acte inaugural va estar amenitzat amb la música d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals, la Colla l’Esclat del Verger, el grup de Danses de Pedreguer i les Balladores d’Ondara, que van protagonitzar una «dansà» des de la plaça del Convent fins al Moll del Prado.

En l’acte van intervindre l´alcalde d’Ondara, José Ramiro i el president de la Macma, Sergi Ferrús. José Ramiro, com a amfitrió, va reivindicar al seu discurs la fira comarcal com a espai «per a mostrar tot el potencial que tenim com a comarca i per continuar fent comarca», agraint la seua presència a totes les poblacions que han participat, destacant que «la Fira comarcal es fa per a reforçar eixe sentiment comarcal que tenim a la Marina Alta, mostrar les potencialitats tant de municipis com d’empreses i associacions».

El president de la MACMA, Sergi Ferrús, va fer una crida a la unió dels diferents pobles «per a preservar la riquesa de la nostra cultura i les nostres tradicions», destacant que «la Marina Alta suposa un mosaic ric on cada poble és una peça, però que arriba a la seua veritable bellesa quan totes les peces es despleguen harmoniosament», i posant de manifest «el compromís de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta per a teixir una xarxa per a unir els diferents pobles amb vistes a que la col·laboració permeta anar més enllà d’aquesta fira anual».

Un cap de setmana molt complet que continuarà el proper i a més a més la Fira d’Atraccions i estand amb degustació de dolç i salat dels Festers de la Soledat i Crist 2024 al voltant del Prado.

ALTRES NOTÍCIES: Arranca la Fira de Fires d´Ondara amb un cap de setmana dedicat a la Fira Comarcal

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Giveaway Instagtam Post Template (1)
Giveaway Instagtam Post Template
ElMirall_510x510px_carrera_pdlm
25N-2023VAL
español
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german