728 x 90

Irene Ribes: “França està repleta de llocs impregnats d´història, on l’eco del pas del temps ha deixat marca”

Irene Ribes: “França està repleta de llocs impregnats d´història, on l’eco del pas del temps ha deixat marca”

Ens anem amb aquesta teuladina fins a Calais

En “Miralleros por el Mundo” contem amb una nova protagonista. Ella és Irene Ribes Mengual, té 26 anys i és de Teulada, però des de fa quatre mesos viu a Calais (França).

Va estudiar veterinària a la Universitat de Múrcia i després va cursar un màster de malalties zoonòtiques a la Universitat autònoma de Barcelona. Actualment treballa en el punt d’inspecció fronterer del port i eurotúnel de Calais, on els veterinaris són els encarregats de fer el control sanitari dels animals i productes alimentaris que entren per allí a la Unió Europea des de Regne Unit.

Com i per què decideixes canviar la teua residència?

Són varis els motius que em van portar fins aquí. Principalment inquietuds personals i laborals, i també el desig i repte d’aprendre una nova llengua, descobrir nous llocs, noves cultures i la història que s’amaga en cada ciutat. Sempre m’ha fascinat; és per això, que ja vaig passar un temps vivint en Eslovàquia i Portugal, i a juliol, quan vaig acabar  el màster, vaig començar a pensar quin podria ser el pròxim destí i què hi buscava.

Calais

França te una gran demanda de veterinaris, i son molts els companys de professió que han optat per venir aquí per desenvolupar-se professionalment, ja que les ofertes laborals, els sous i les condicions són molt millors d’aquelles que es podentrobar actualment a Espanya. I és aquí, a Calais, on vaig trobar una oportunitat laboral que s’adaptava perfectament a allò que jo estava buscant i que em permetia créixer a nivell professional i, a més a més, tenir temps lliure per seguir descobrint nous països.

Què és el que més t’agrada del país on vius?

Una de les coses que més m’atrau de França és la seua història i la seua manera de recordar i homenatjar els fets esdevinguts durant les múltiples guerres que ha patit. Des de castells i catedrals medievals fins a búnquers i cementiris de la primera i segona guerres mundials, passant per testimonis de la revolució francesa i de l’era napoleònica. França està repleta de llocs impregnats d’història on l’eco del pas del temps ha deixat marca.

Irene Ribes

A banda, Calais es troba en un punt estratègic per tot aquell qui gaudisca  de visitar ciutats. En menys de tres hores amb cotxe pots arribar a Paris, Brussel·les, Bruges, Amsterdam o Londres.

Què és el més curiós que t’has trobat?

Sense cap dubte tropessar en algun “tipus de paella” per tots els supermercats als que jo he visitat. Ha sigut molt curiós, especialment  va envasada en llauna i porta xoriç!

Fora bromes, també m’han resultat molt curioses les normes de convivència que tenen; per exemple, està totalment prohibit mostrar qualsevol signe religiós en institucions públiques o en el lloc de feina. Per tant, no es poden portar posades joies amb forma de creu cristiana o lluna islàmica, i el mateix passa amb la ideologia política. I es troba completament prohibit parlar d’aquest tema a la feina.

Et va costar adaptar-te?

Calais

França es un país molt pròxim al nostre i per tant, es molt fàcil adaptar-s’hi; amb tot i això, sempre hi ha petites diferències culturals. Per exemple, els horaris de les botigues i dels bars, que són molt diferents. Tot tanca molt més prompte, i per poder sopar a un bar, has d’anar quasi a “l’hora del berenar”. A més, aquí es molt important dirigir-se de vostè a qualsevol persona que no conegues, independentment de la edat: tutejar a un desconegut és una mostra de mala educació i es poden molestar. A Espanya no estem tanacostumats a aquest tracte i això pot crear situacions incòmodes.

Què trobes a faltar de Teulada?

Irene Ribes

Són moltes les coses que enyore. És fa difícil estar lluny de família i amics, sobretot en dates assenyalades com el Nadal o les festes. A banda d’això, el sol i el bon temps aquí no son gaire freqüents i es troba a faltar poder prendre’t  una cerveseta o un cafè en una terrassa.

Calais

També a nivell gastronòmic, tot i la fama de la cuina francesa, crec que l’oferta de bars i restaurants d’aquí no es pot comparar amb el que tenim a casa nostra; però bé, supose que cadascú grana cap a casa seua!

Algun lloc, sabor o olor que et recorde al teu poble?

Irene Ribes

Sens dubte l’olor tan característica de la mar, encara que aquí no es tan atractiva com a la terreta! Tant els paisatges com la cultura són totalment diferents dels nostres. Tot amb tot, sempre pots trobar en la platja un punt en comú amb Teulada.

Amb una balança, quins serien els Pros i Contres del teu nou país?

El que més valore de França és que estan molt més avançats que nosaltres en drets laborals: els salaris son més justos. També pense que viure en un altre país sempre t’aporta un creixement personal, en el meu cas, el fet d’aprendre un nou idioma i conviure amb una cultura que, tot i ser propera, és molt diferent de la nostra.

Calais

D’altra banda, m’he trobat amb una societat amb valors més tradicionals i una cultura més tancada, on establir relacions amb gent de la meua edat es fa més difícil del que m’esperava.

Ara, deixem-nos guiar per tu i volem que ens ensenyes els llocs més característics

Irene Ribes

Obelisc en memòria de dels caiguts durant la primera i segona guerra mundial, situat al Cap Blanc

Irene Ribes

El drac de Calais, és un atractiu turístic que van inaugurar fa tres anys. Tots els diumenges passeja per la platja i pots pujar-hi

Irene Ribes

“L’hôtel de ville”, és l’ajuntament i una de les construccions més típiques de Calais i de la zona del nord de França i Bèlgica. Es una de les poques Construccions prèvies a la segona guerra mundial que queden en peu, ja que aquesta zona va ser un punt estratègic de combat, i la ciutat va quedar pràcticament destruïda

Irene Ribes

El cementeri militar més gran de França que es troba molt a prop d’aquí. Hi ha un total de 16.000 tombes de la primera i segona guerra mundial

Irene Ribes

Caminant per la platja pots trobar-te moltes foques que habiten aquí i passen el dia gitades en l’arena

Calais

Eixida del sol a Calais

Per finalitzar, penses tornar a Espanya?

Ara per ara acabe d’arribar aquí i m’agradaria quedar-me un temps més i seguir veient ciutats i terres; però, no descarte retornar en un futur a la millor terreta del món!

calais

Moltes gràcies Irene per mostrar als lectors de www.elmiralldelamarina.es aquesta bonica ciutat francesa. A seguir sumant a la teua llista nous països!!!!

Calais

ALTRES NOTÍCIES: Mireia Cabrera Colomer: “D´Estats Units el que més m´agrada es que pots aconseguir el somni americà”

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

bono comercio
bono comercio
CARTEL_PEGO_CAS_IMPRIMIR_page-0001 (1) (1)
25novembre
navidad benissa
cc ondara
picasion.com_f8a05c0b2d4ec6bf11e7b5a072539ab3 (1)
Diseño sin título
cinema
español
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
LA-NANA_audiovisuals_logotipo
german