728 x 90

I Fira Feminista a Ondara els dies 8, 9 i 10 de març

I Fira Feminista a Ondara els dies 8, 9 i 10 de març

Una programació molt completa

Ondara acollirà del 8 al 10 de març la I Fira Feminista amb la finalitat de “donar suport i visibilitzar el feminisme i crear una xarxa intergeneracional local i comarcal», ha apuntat la regidora de Cultura i Igualtat, Nerea Mallol.

Nerea ha presentat junt amb l’alcalde d’Ondara, José Ramiro, el regidor d’Esports, Lluís Fornés, i la tècnica d’Igualtat de la MASSMA, Maricela Romero, els actes i activitats emmarcats per a commemorar el Dia de la Dona, 8M.

La regidora de Igualtat ha comentat que el programa de la I Fira Feminista és molt variat, i va dirigit a públic de totes les edats i ha animat “a tot el món a què participe, perquè és necessari que també els xiquets i xiquetes cresquen amb aquests valors, i perquè necessitem de l’ajuda dels homes perquè les coses canvien».

PROGRAMACIÓ

La programació començarà el divendres 8 de març amb el concert de Meritxell Gené, a les 20:30 hores a la Casa de Cultura d’Ondara (concert emmarcat en el programa del Festival Barnasants 2024). Al llarg de tot el cap de setmana, dissabte 9 i diumenge 10 de març, el Prado acollirà la Fira Feminista, amb activitats infantils i conta-contes amb perspectiva de gènere; tallers, i stands i parades de col·lectius feministes i associacions de dones.

El dissabte 9 de març, entre les activitats previstes, destaca la música amb la batucada Ondaratack; el concert del cor de dones de la UMO (concert de persones adultes que oferiran un repertori amb les dones com a protagonistes, en forma de crida feminista); lectura de manifest institucional; vermut feminista i monòleg «Made in patriarcado», que anirà a càrrec de la tècnica d’Igualtat de la MASSMA, Maricela Romero, la qual abordarà com les dones són socialitzades per a ser com volen els altres, no per elles mateixes.

Després del dinar, es realitzarà el passeig amb perspectiva de gènere, en què es tindran en compte les respostes i dades obtingudes al qüestionari online posat en marxa per Igualtat sobre la percepció de la seguretat de les dones a Ondara (https://forms.gle/x8k12HzU2X1yyTnFA ).

Aquest formulari forma part d’un procés, que constarà de tres fases: recopilació d’informació en línia a través d’aquest qüestionari; tallers participatius presencials per a posar en comú experiències entorn de la mobilitat i la percepció de seguretat de l’espai urbà que servirà de preparació de les marxes exploratòries; i la marxa exploratòria per a descriure col·lectivament l’espai urbà delimitat i fer un diagnòstic des de l’experiència viscuda; és aquesta marxa la que es realitzarà el dissabte 9 de març. Els actes d’eixe dia també inclouran el podcast «DeParkineo» i el concert de JazzWoman, cantant valenciana que fusiona diferents tipus de música.

Per al diumenge 10 de març, els actes inclouran el taller de collage «Tres voltes rebel»; un taller de defensa personal; i la xerrada d’Irene Ballester; i per la vesprada, com a cloenda de la I Fira Feminista d’Ondara, tindrà lloc el lliurament dels primers premis «Amb Veu de Dona» per reconèixer a una dona o col·lectius de dones del poble, per la seua trajectòria i implicació. Després, els actes culminaran amb el Concert Quatre Sons «Música en clau de dona» (amb la participació de la música local Lourdes Gavilà).

ESPORT-DONA

L’apartat esportiu femení tindrà un gran protagonisme en els actes del 8M amb la I Trobada esportiva de Fémines, segons ha donat a conèixer Lluís Fornés. El dissabte 9 de març hi haurà un dinar de germanor al Prado (organitzen Festers de la Soledat 2024) i un partit de bàsquet femení a la vesprada.

Mentre, el diumenge 10 de març, a les 10 hores començarà la II Volta a la Marina Fémines; una prova ciclista amb eixida i meta a l’Avinguda Doctor Fleming, davant la Plaça de Bous, a les 12 hores, partit de futbol femení de l’equip femení de l’Ondarens i a les 17 hores, partida de raspall femení al trinquet Municipal.

ALTRES NOTÍCIES: Tres mujeres senijeras que apostaron por el comercio y la hostelería local

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

comercial
PORTADA (1) (1)_page-0001
unnamed
00096•cartell art al vent 2023
cartel bimau2024
510x510px_El_Mirall
Diseño sin título (2)
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german