728 x 90

Francisca Soler i Mas, la “trinquetera”, I Premi “Amb Veu de Dona” d´Ondara

Francisca Soler i Mas, la “trinquetera”, I Premi “Amb Veu de Dona” d´Ondara

Una dona valenta que porta tota la vida fent poble

L’Ajuntament d’Ondara, a través de la regidoria d’Igualtat que dirigeix Nerea Mallol, lliurarà aquest diumenge, 10 de març, a les 19 hores en la Casa de Cultura d’Ondara, els I Premis «Amb Veu de Dona», emmarcats en la programació de la I Fira Feminista d’Ondara amb motiu de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

En aquesta primera edició dels premis, l’Ajuntament d’Ondara ha acordat premiar a Francisca Soler i Mas (Paqui Soler), una dona que porta tota la vida fent poble i país.

VALENTA

Paqui Soler, nascuda el 15 de maig de 1960, va començar de dependenta, però va acabar portant la seua pròpia tenda, Íntim. Hui en dia es la gerent del bar del Trinquet, però podríem dir que és la trinquetera, ací mateix va iniciar i forma part activa del projecte «Va de dona». A més, forma part activament del Patronat del Corpus i de La Passió. I també de la Colla de Danses i de la Coral Santa Anna. Emprenedora, valenta i treballadora.

La regidora d’Igualtat, Nerea Mallol, ha destacat que “en aquesta primera edició dels Premis «Amb veu de Dona», volíem donar especial reconeixement a dones que durant anys de la seua vida han dedicat temps, esforç i feina a fer del nostre poble, un poble viu; a continuar amb les nostres tradicions i cultura, i també a preservar allò que ens identifica, i Paqui és l’exemple perfecte”.

Des de l’Ajuntament d’Ondara “li donem les gràcies per la seua tasca i esperem que continue molts més anys així”, ha manifestat Mallol.

Cal destacar que el lliurament dels primers premis «Amb Veu de Dona» són per reconèixer a una dona o col·lectius de dones del poble, per la seua trajectòria i implicació (en aspectes culturals, tradicionals, etc), i suposarà la cloenda de la I Fira Feminista d’Ondara, que se celebra els dies 8, 9 i 10 de març en el Prado i la Casa de Cultura.

ALTRES NOTÍCIES: I Fira Feminista a Ondara els dies 8, 9 i 10 de març

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

comercial
PORTADA (1) (1)_page-0001
unnamed
00096•cartell art al vent 2023
cartel bimau2024
510x510px_El_Mirall
Diseño sin título (2)
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german