728 x 90

Empar Ferrer i Cèsar Palazuelos guanyen els premis literaris Cavall de Laguar

Empar Ferrer i Cèsar Palazuelos guanyen els premis literaris Cavall de Laguar

Els autors guardonats destaquen «la valentia» de la Vall de Laguar en apostar per la creació literària

Empar Ferrer, en la modalitat de poesia, i Cèsar Palazuelos, en la de relat, són els guanyadors de la tercera edició dels Premis Literaris Cavall de Laguar, que convoca l’Ajuntament de la Vall de Laguar.

empar ferrer

Els dos autors van recollir els guardons en un acte que va tindre lloc en el Centre Polivalent de Benimaurell i que va presentar el poeta satíric i trobador Salvador Bolufer. L’alcalde, Juan Carlos Mengual, va lliurar els premis. Mentrestant, el regidor de Cultura, Òscar Soria, va destacar el ferm compromís de l’ajuntament per impulsar la creació literària en llengua valenciana.

El jurat, format per Carles Mulet, Jovi Lozano Seser i Joan Mascarell, va decidir per unanimitat premiar el poemari “El roig húmit de les cireres”, de l’escriptora del Poble Nou de Benitatxell Empar Ferrer, i el relat “L’últim ban”, de l’autor de Xàbia, Cèsar Palazuelos.

ORIGINALITAT I RITME NARRATIU

Dels poemes d’Empar Ferrer, el jurat va destacar la seua originalitat, frescor i sensualitat, l’ús de dialectalismes de la Marina Alta i la capacitat de commoure.

Mentrestant, el relat de Cèsar Palazuelos es va alçar amb el guardó pel ritme narratiu i la fluïdesa per a, a partir d’una tradició de molts pobles valencians, recrear una atmosfera de novel·la negra i de denúncia social.

Empar Ferrer, coneguda fins ara per la seua obra en prosa (la novel·la «Lo que perdí entre las nubes» i els contes «El gegant mitjafava», «El secret de la pansa» i «Bragat, el gat influencer del Puig Llorença»), va revelar que «El roig húmit de les cireres» és el seu primer poemari i que els seus versos són senzills i fugen dels artificis. Va assenyalar que els poetes que més li inspiren són Vicent Andrés Estellés, Carmelina Sánchez Cutillas i Joan Vinyoli.

Ferrer destaca que «no puc oblidar a una persona que ha estat fonamental en la meva vida i m’agradaria dedicar-li aquest premi, Amparo Cortell, poeta i amiga. Qui em va descobrir la poesia i m´ha ajudat des del principi».

«Sense ella hauria estat impossible. A més a més, juntes estem preparant amb molta il·lusió un projecte conjunt de poesia, que ben aviat veurà la llum», afirma l´escriptora.

  “VALENTIA”

També va subratllar «la valentia» de la Vall de Laguar per apostar per la literatura i els nous creadors en llengua valenciana. Va encoratjar a l’ajuntament a continuar impulsant un guardó que pel prestigi del jurat i la dotació econòmica (els premiats reben 800 euros) és ja un referent a la Marina Alta i sona amb força en el panorama de les lletres valencianes.

Per part seua, Cèsar Palazuelos va explicar que són els seus fills, Vicent i Joan, els qui li han animat a donar forma a un univers que barreja la tradició i el misteri. Va començar a contar-los els contes que ell inventava i ells li han demanat més i més històries. Va dir que aquest és el primer certamen al qual es presenta i que el premi significa un recolzament per a continuar explorant un univers creatiu molt personal i, alhora, recognoscible i que retrata la riquíssima quotidianitat dels pobles valencians.

L’alcalde també va entregar als premiats un llenç de l’artista Rubén M. Riera, un dels creadors valencians amb més projecció. Les seues obres enlluernen per la seua puresa, experimentació i força conceptual.

 FELICITATS EMPAR I CÈSAR!!!!

ALTRES NOTÍCIES: Empar Ferrer da vida a “Bragat, el gat influencer del Puig Llorença”

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Giveaway Instagtam Post Template (1)
Programacion navidad 2023 RRSS 1
ajuntament
Giveaway Instagtam Post Template
ElMirall_510x510px_carrera_pdlm
español
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german