728 x 90

Carla Puig: “D´Irlanda destacaria l´amabilitat de la gent, respecte i la consciència social”

Carla Puig: “D´Irlanda destacaria l´amabilitat de la gent, respecte i la consciència social”

Estrenem any en “Miralleros por el Mundo” amb aquesta nova protagonista

Estrenem mes i any en la secció “Miralleros por el Mundo” viatjant fins a Newcastle West (Irlanda). Allí ens espera la jove teuladina Carla Puig Pérez, que viu des de fa 5 mesos en aquest municipi d’aproximadament uns set mil habitants, cal que hi ha molta població immigrant.

Carla Puig

Carla (23 anys) està graduada en Mestra d’Educació Primària per la UV, però actualment treballa com a mestra d’infantil a un jardí d’infància. “Miralleros por el Mundo” viatja de la seua mà per a conèixer el seu municipi d´acollida i deixar-nos guiar per la seua simpatia i alegria. Una jove valenta amb les idees molt clares. Així que comencem:

Com i per què decideixes canviar la teua residència?

 Va ser una decisió fàcil i molt esperada, ja que sempre he volgut viure l’experiència d’anar- me’n a l’estranger. Pense que el repte de viure lluny de casa només pot aportar aspectes positius: persones, llocs, moments, menjars, olors,… Una autèntica experiència que havia de viure almenys una vegada en la vida, i sens dubte era el moment. El procés de trobar feina també va ser senzill i ràpid. A juliol vaig fer un parell d’entrevistes i agost va ser el mes dels acomiadaments.

Carla Puig

Què és el que més t’agrada del país on vius?

El temps no, per descomptat. Diria que l’amabilitat de la gent, el respecte i la consciència social  i els salaris, jajajaja. És un país que acull amb els braços oberts a tot el món i en conseqüència hi  ha molta diversitat cultural i social.

Carla Puig

Què és el més curiós que t’has trobat?

La llista no és curta… No hi ha quasi passos de vianants ni papereres pels carrers. Tampoc hi ha endolls als banys. Els diumenges no es pot comprar alcohol fins les 12, és a dir, fins que finalitze missa, i a tots els supermercats la secció d’alcohol està tancada i restringida a persones majors de 18 anys. Ara no caic en res més, però hi ha mil coses que em sorprenen i cada dia n’és una nova.

Carla Puig

Et va costar adaptar-te?

Em va costar moltíssim adaptar-me en general, però a les costums en particular la veritat és que gens. Per dir-vos alguna cosa, els horaris de pubs i discoteques. Em recorda molt als horaris que hi havien establerts als locals dedicats a l’oci nocturn durant la Covid.

Què trobes a faltar de Teulada?

La família i amistats òbviament, però si haguera de filar el fil diria que coses molt simples com ara conduir, una bona caminada pel terme, una vesprada sencera de bàsquet, un bon capvespre, i un llarg etcètera que mai acabaria. Del meu municipi natal ho trobe tot a faltar.

 Algun lloc, sabor o olor que et recorde al teu poble?

Hi ha molt poques coses que em recorden a casa però crec que precisament això és el que fa que aquesta experiència siga tan especial. Viure en un país i poble tan diferent té com a conseqüència que enyore i valore molt més el meu poble. No obstant això, podria dir-te que allò que més em fa recordar ma casa i el meu poble són totes les casualitats que em lliguen ací.

Amb una balança, quins serien els Pros i Contres del teu nou país?

Actualment la taula de pros i contres està prou desequilibrada, els pros guanyen per golejada fins al punt que em replantege si tornar quan tenia pensat o quedar-me uns quants mesos més per les terres irlandeses. Bàsicament perquè els pros tenen nom i cognom. Els pros són alegria pura i diversió assegurada. Els pros són casa i feina. Els pros són viatges i també pijames. El fet que potser només tinga prop tots aquests pros mentre estiga vivint ací a Newcastle West encara ho fa més pro.

Ara, deixem-nos guiar per tu i volem que ens ensenyes els llocs més característics

Carla Puig

Irlanda és un país amb una arquitectura molt semblant arreu de totes les ciutats, per tant i des del meu punt de vista, una vegada coneixes una ciutat és com si hagués visitat la resta. Òbviament hi ha clares diferències, però a simple vista totes són molt semblants. Així doncs, Newcastle West compta amb un castell i església d’estil gòtic, i uns parcs i jardins amb molta vegetació.

Aquest municipi té xicotets racons amb molt d’encant per descobrir. En aquest cas us mostre l’entrada de la meua urbanització, la meua casa preferida del terme, el riu Arra, el castell de Newcastle West, l’església, i els jardins del Desmen Park.

Per finalitzar, penses tornar a Espanya?

Aquesta resposta la tinc clara inclòs abans de vindre-me’n. Per suposat que tornaré a Espanya. Tenim el millor oratge, la millor gastronomia, i la vida social espanyola està a un altre nivell. No obstant, pense que estic en el moment de viure i conèixer nous llocs, tradicions i costums. Espanya sempre serà casa i a casa sempre tornaré.

Carla Puig

Carla moltes gràcies per ensenyar-nos Newcastle West ens veiem per la terreta!!!!

ALTRES NOTÍCIES: Holly Deakin: “Australia es un país diverso y divertido de explorar. Ofrece todo lo que puedas imaginar”

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

picasion.com_1f639244273f31420f5ef2886a5865fc
picasion.com_46dd823ab0cd72ea5438996a7eae0e6e
Diseño sin título (3)
ElMirall_510x510px_sorteo
ElMirall_510x510px_fallas_
español
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german