728 x 90

Àngela Signes Dalmau: “Londres és una caixa plena de sorpreses cada dia”

Àngela Signes Dalmau: “Londres és una caixa plena de sorpreses cada dia”

En “Miralleros por el Mundo” descobrim de la mà d´aquesta jove de Teulada aquesta gran ciutat

Setembre ens regala una nova història a la secció de “Miralleros por el Mundo”. Pren cadira, obri la ment i deixa volar la imaginació per viatjar virtualment fins a la capital d´Anglaterra, Londres. Allí ens espera la jove de Teulada, Àngela Signes Dalmau.

Àngela es va mudar a Londres fa uns quatre anys perquè, després d’haver estudiat un any en la Universitat de Birmingham, li va agradar molt l’experiència i va decidir provar sort amb la vida professional en aquest país.

Àngela Signes

Es dedica a l´educació i és professora d’Espanyol en una Escola Internacional franco-anglesa que està situada al centre de Londres, just al costat d’Oxford Street.

Com i per què decideixes canviar la teua residència?

Àngela Londres

Vaig decidir mudar-me a Londres perquè volia viure noves experiències tan personals com professionals. En aquell moment la meua prioritat era perfeccionar el meu nivell de la llengua anglesa i conèixer millor el sistema educatiu anglés. A més, no em veia perdent temps preparant les oposicions i volia començar la meua vida professional prompte.

Àngela Signes Londres

Què és el que més t´agrada del país on vius?

El que més m’agrada és la internacionalitat que desprén aquesta ciutat. M’agrada conviure, conèixer i entendre altres nacionalitats i formes de viure. Així mateix, el fet de poder descobrir coses noves tots els dies. Sempre hi ha restaurants, bars, cafés que obrin. Tens l’oportunitat de conèixer llocs i gent nova. Londres és una caixa plena de sorpreses cada dia.

També m’agrada l´humor britànic. Pense que són persones amb les quals pots mantenir una conversa molt entretinguda.

Per últim, m’agrada moltíssim el fet de tenir sis aeroports diferents per poder viatjar fàcilment a altres països. La connexió d’aerolínies des de Londres és molt bona, i m’ha permés conèixer moltes noves cultures, com per exemple Tailándia, Bali, Mèxic, Cuba, Austràlia, en poc de temps i amb connexions molt bones.

comida

Què és el més curiós que t´has trobat?

Pense que el més curiós és la utilitat que li donen els anglesos a les esglésies. Quan cauen en desús, utilitzen les esglésies per fer festes, concerts o qualsevol tipus de celebració.

Una altra cosa curiosa per a mi és l´ús de la menta en plats com el corder. Utilitzen la menta per fer moltes salses per a la carn!

miralleros por el mundo

Et va costar adaptar-te?

Si, em va costar un parell d’anys i diferents cridades telefòniques a ma mare, tot plorant. Londres és una ciutat molt dura fins que arribes a conèixer-la amb el temps. És molt gran i cara, per tant no facilita les coses a les persones que acaben de mudar-se al país, especialment si vens d’un poble menudet com ho es Teulada.

Què trobes a faltar de Teulada?

El que més trobe a faltar és el fet d’anar pel carrer i poder saludar i parlar amb la gent que conec. Quan torne a Londres de les meues vacances a Espanya, moltes voltes salude a la gent que em trobe pel carrer sense adonar-me’n i la gent es queda al·lucinada. Londres és una ciutat molt ”anònima”.

miralleros Londres

Algun lloc, sabor o olor que recordes del teu poble?

Quan passe per la panaderia que hi ha al costat de ma casa, em recorda l´olor del forn de Rosita, que està al costat de ma casa a Teulada. És molt agradable recordar cada matí quan anava a l’institut.

miralleros por el mundo

Amb una balança quins serien el Pros i Contres del teu nou país?

Pros: la diversitat de nacionalitats i possibilitats personals, professionals, culturals i socials que et trobes a Londres. És una ciutat que mai dorm!

miralleros Londres

Contres: el mal temps i la grandesa de la ciutat. La majoria de dies són molt obscurs i plou, a més a més, com les distancies són tan llargues, costa moltíssim poder trobar temps per veure als amics.

Ángela Teulada

Anem a deixar-nos guiar per tu i volem que ens ensenyes els llocs més característics

Àngela Signes

Notthing Hill i les cases típiques de colors de Portobello Road

Àngela Signes

El meu lloc preferit: el Canal de Londres de Hackney – Est de Londres

Londres

Els camps de Lavanda de Surrey – Sud-oest d’Anglaterra

Àngela Signes

Senderisme en Seven Sisters – Sud d’Anglaterra

Londres miralleros

Senderisme pel Parc Nacional de Lake District – Nord d’Anglaterra

 Per finalitzar, penses tornar a Espanya?

Si, per descomptat. Sempre he tingut al cap que aplegarà el dia en què necessitaré tornar al meu país i tenir la calidesa tant del país com de la gent espanyola de nou. Quan vius fora enyores molt la teua família i  la teua gent, i sé que aplegarà el dia que seré més a prop de tots ells.

Londres miralleros

Mil gràcies, Àngela,  per ser la nostra guia particular per aquesta ciutat tan bonica, i ja saps, t´esperem a la terreta, a la teua Teulada, on la teua família i amics i amigues t´esperem amb els braços oberts.

Sort per terres angleses!!!

Ángela Teulada

Otras notícias: Tània Miralles: «A Berlín la història s´escriu de forma contínua, diària, es reescriu, perquè és molt dinàmica»

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

IMG-20230131-WA0005
OK-EL-MIRALL-510-X-510-PX_FESLALÍ-2023_
teatre all i pebre
cultura
ElMirall_510x510px-2
español
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
LA-NANA_audiovisuals_logotipo
german