728 x 90

Víctor Moncho: “El Coronavirus ha provocat que la ciutat de Shanghai es trobe quasi en silenci i buida”

Víctor Moncho: “El Coronavirus ha provocat que la ciutat de Shanghai es trobe quasi en silenci i buida”

Aquest gater emplaçat a la Xina ens relata com es viu actualment aquesta epidèmia que prompte es podria convertir en pandèmia.

La ciutat xina de Shanghai ja no és ni es comporta de la mateixa manera que abans de destapar-se la crisi pel Coronavirus Covid-19: l´ús de màscares, els vestits especials, els controls i els carrers deserts han marcat el canvi en la ciutat més gran i vibrant del país, que actualment romp el dia buida i en silenci a causa de la poca gent que ix al carrer atemorida.

Víctor Moncho Covid-19

Des de www.elmiralldelamarina.es hem contactat amb un “Mirallero por el mundo”, el gater Víctor Moncho Ivars que resideix a Shanghai, amb la seua dona, des de fa 10 anys. Ell, millor que ningú, ens pot relatar com es viu aquesta epidèmia que ha assolat Xina.

Víctor Moncho Covid-19

La seua aventura per terres xineses va començar l´any 2010, per mig del departament d’Estudis Orientals de la Universitat d’Alacant, que li va donar l’oportunitat d’estudiar el xinés durant dos anys a la Universitat de Shanghai.

Víctor Moncho Covid-19

“Ara ja fa 10 anys que visc a Shanghai, i la veritat és que Xina m’ha canviat la vida a millor en tots els aspectes, tan personalment com professionalment parlant”, apunta Víctor Moncho, ja que aquest jove veí de Gata de Gorgos treballa en el Grup KETTAL, empresa de Barcelona que fabrica mobiliari, i és el responsable comercial del mercat Asiàtic. Un treball que consisteix, comenta, “en fer aliances comercials amb distribuïdors xinesos i tancar operacions amb cadenes d’hotels per tot el territori d’Àsia”.

Víctor Moncho Covid-19

Però, com es viu actualment el Covid-19? Víctor comenta “que avui mateix en Shanghai hi ha un poc de por per l’epidèmia del Coronavirus. Podem intuir la tensió que hi ha entre els ciutadans xinesos i forasters. D’ençà que va començar l´ any nou Xinés el 23 de gener, la gent no ha tornat a treballar ni anar a les oficines de forma oficial, quasi tot el món treballa des de casa i la ciutat està quasi en silenci. El govern va decretar la quarantena a tots els  residents que han estat durant l´any nou Xinés fora del país o fora de Shanghai. Nosaltres ens va tocar estar en casa durant set dies sense sortir del residencial on vivim.

Víctor Moncho Covid-19

A més a més, continua, els comerços i restaurants es troben la majoria tancats i els que obrin es perquè estan en un recinte molt ben controlat per les forces de l’ordre. Normalment quan hi vas a un recinte, pot ser edifici d’entrada a un centre comercial, restaurant o inclòs a la nostra pròpia casa, els guardes de seguretat et prenen la temperatura per veure si tens febra. En cas de donar positiu, tot seguit tenen l’obligació de cridar la policia i te’n porten a l´hospital per fer el test del Coronavirus”, explica este veí de Shanghai.

Víctor Moncho Covid-19

Un dia a dia que ha canviat molt, ja que també ha pogut veure uns pocs supermercats oberts, on els preus dels aliments s’han disparat una enormitat durant aquest període i, recalca, hem tingut que pagar per aliments primaris una barbaritat com per exemple, un paquet de dos cebes, 15’9 RMB (uns 2,1 euros) i un paquet de dos creïlles, 17,9 RMB (uns 2,4 euros).

Víctor Moncho Covid-19

També un litre de llet, 20,9 RMB (uns 2,8 euros); mig quilo de pomes, 59,9 RMB (uns 7,9 euros). I així molt més, quan lo normal es que els preus dels aliments bàsics estiguin per mes de la meitat.

Víctor Moncho Covid-19

Però ací no acaba la cosa, ja que s’han disparat moltíssim les vendes a través d’internet en alguns restaurants i supermercats (els permesos per el govern) que han pogut fer entregues a domicili, relata Víctor Moncho.

💚🌍 El “Mirallero por el Mundo” Víctor Moncho nos envía desde Shanghai, ciudad en la que reside, este inédito vídeo del metro en hora punta en el que parece un tren fantasma cuando suele ir a tope. Mañana podréis leer en www.elmiralldelamarina.es todo lo que nos relata en primera persona sobre el Coronavirus en Shanghai 💚

Gepostet von El Mirall de la Marina am Mittwoch, 26. Februar 2020

Una altra curiositat a destacar és que el metro en Shanghai, durant aquestes setmanes ha estat molt buit. De fet, en hora punta, pareixia un tren fantasma, quan, la majoria de vegades, no cabia ni una agulla.

Ara mateix, en Xina hi ha uns 77.269 infectats dels quals 2.495 són morts i 25.007 s’han curat. Shanghai ha sigut un dels llocs on els militars han fet molta força per protegir-la, ja que és la ciutat mes influent de tota Xina; tot el comerç gira en aquesta ciutat, on els nombre d’afectats, en total, són 335, dels quals s’han curat 261 i han mort només tres persones.

Víctor Moncho Covid-19

«Cal recalcar el treball del govern Xinés amb el nombre d’afectats, que ha sigut relativament poc si pensem amb la superpoblació que hi ha, 1,39 milions de persones. La policia controla cada entrada o moviment d´una manera exhaustiva», comenta.

La pàgina on cada dia ixen els resultats dels afectats pel Coronavirus:   http://monitor.cleanairspaces.com/wuhan/viruswuhan.php?from=groupmessage&isappinstalled=0

Víctor Moncho Covid-19

Tota una experiència diferent la que està vivint Víctor a Shanghai, i des de www.elmiralldelamarina.es li desitgem tota la sort del món, que la normalitat torne a aquesta gran ciutat xinesa i que prompte prompte aconseguisquen acabar amb el Covid-19.

Víctor Moncho Covid-19

Moltíssimes gràcies per relatar als lectors d´aquesta revista digital com actualment es viu aquesta problemàtica a Shanghai, “la teua ciutat, el teu poble, el teu tot”, com bé dius tu. A seguir!!!

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

ladipu
b
ondara
promoción
510-X-510-px-EL-MIRALLPRG_JUNY_2022
ondara
ondara
teulada
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
LA-NANA_audiovisuals_logotipo
german