728 x 90

Toni Ivars Bertomeu en la final del Concurs Intercentres d’Ensenyaments Professionals

Toni Ivars Bertomeu en la final del Concurs Intercentres d’Ensenyaments Professionals

El jove trompetista representarà el Conservatori “Tenor Cortis”

Una vegada més, i continuant amb l’objectiu que tenim assenyalat, El Mirall de La Marina li fem un homenatge a un dels veïns de la nostra comarca. En aquest cas és el jove de Benissa Toni  Ivars Bertomeu, que serà l’encarregat de representar el Conservatori Professional de Tr “Tenor Cortis” en la final del Concurs Intercentres d’Ensenyaments Professionals.

Primer que res, l’enhorabona, Toni. I per cert, com has aplegat a ser seleccionat?

Moltes gràcies. Bé, aquest concurs consta, no sé si sabràs, té tres fases: la fase general, on s’hi presenta tot el qui vulga i on en seleccionen quatre; la fase final del Conservatori, on, dels quatre, en queda solament un; i, la final absoluta, on aquest últim vencedor concursa contra els intèrprets d’altres Conservatoris. Que és quan tocaré jo.

Toni Ivars Bertomeu

Es nota que estàs content, eh? i, a més a més, quan reps la bona notícia? Què significa per a tu?

Clar que estic molt content. Vaig rebre la notícia el mateix dia que es va acabar la final del meu Conservatori a Dénia. Ací hem vam dir que havia sigut seleccionat per a la final absoluta, cosa que em va sorprendre moltíssim, perquè hi havia un nivell altíssim. A més, per a mi, tot açò significa una recompensa al treball personal fet.

Ara bé, és molt significant que només amb díhuit anys ja vages arreplegant fruits del teu treball i dedicació?

Així és. La música és una de les meues passions i m’ocupa molt de temps, però, sí que és de veres que és precísament ara quan comence a vore que reconeixen l’esforç que li he dedicat i li dedique.

Toni Ivars Bertomeu

Actualment estàs cursant Sisé de Grau Professional, però ens agradaria saber els orígens d’eixe món musical que t’apassiona amb deler.

Podriem ben bé dir que estava predestinat; mon pare ja va ser un trompetista benisser i em va encaminar en aquestes coses. Li estic molt agraït per haver-me endinsat en aquest món tan meravellós. Jo vaig començar a tocar la trompeta als sis anys. Amb el mestre Lluís Berenguer, de qui encara continue aprenent, ja que és company de la banda. Després vaig passar al Conservatori “Tenor Cortis” de Dénia. Ací vaig tindre diferents professors, l’actual: Jaume Signes.

Tenint coneixement del teu passat, ara, també ens agradaria saber què esperes del teu futur? I quins projectes portes en ment?

La música sempre ha format part de la meua vida, per això mateix no concep la vida sense ella. La idea que tinc ara és començar el curs que ve els Estudis Superiors de Música en la modalitat d’Interpretació i espere arribar a ser allò que sempre he desitjat: un músic d’orquestra professional. Ara bé, crec que encara em falta molt.

Toni Ivars Bertomeu

Som, Toni, conscients del gran treball i esforç que diariament fas per aquesta final. Ens agradaria que compartires amb els lectors com et prepares per a guanyar aquest Concurs.

Bé, sempre he pensat que la constància és un dels factors de l’èxit; per això, estic treballant dur amb diferents professors que, no cal dir, m’ajuden de totes totes. En aquestos moments estic focalitzant molt la meua interpretació de la final, que és molt important per a mi.

Per cert, Toni, quan i on serà el Concurs? Què rebrà el guanyador?

El Concurs serà el dia setze de maig al Centre Social de Dénia. I, per haver guanyat la final de Dénia, em beneficiaré d’un curs de formació instrumental. El premi de la final absoluta consistix en dos-cents euros. També tindré la possibilitat de tocar de solista amb l’orquestra conjunta dels Conservatoris participants. Tot un plaer.

Doncs, molt bé, Toni. A nosaltres, sols ens queda agrair-te que hages acceptat la nostra invitació i desitjar-te tota la sort del món. I t’emplacem perquè, més avant, ens contes, en primera persona, com has quedat en aquesta final que tant bé vas preparant.

SORT!!!

Toni Ivars Bertomeu

 

Raúl Martínez
ADMINISTRATOR
PROFILE

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Teulada
510x510px_El_Mirall
primavera-musical2024-VAL
Diseño sin título (1)
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german