728 x 90

Ondara celebrarà enguany amb normalitat les seues festes populars de Sant Jaume

Ondara celebrarà enguany amb normalitat les seues festes populars de Sant Jaume

Del 22 al 30 de juliol amb un gran programa festiu

El municipi d´Ondara celebrarà del 22 al 30 de juliol amb normalitat les seues festes populars de Sant Jaume amb tots els actes i esdeveniments habituals organitzades per la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara que dirigeix Miguel Gomis.

sant jaume 2022

La presentació de les Festes Populars de Sant Jaume 2022, donada la rellevància de l’acte, ha sigut multitudinària, i hi ha comptat hui amb la presència de l’alcalde, José Ramiro; el regidor de Festes i Tradicions, Miguel Gomis; la regidora de Majors, Mª Carmen Velázquez; la regidora de Cultura i Igualtat, Raquel Mengual; el regidor delegat de SINMA, Francesc Giner; l’artista que ha dissenyat la portada del llibre de Sant Jaume 2022, el pintor Antonio Torres; els representants de la Penya Taurina, i de Comissió de Bous d’Ondara, Paco Tormo i Javi Gómez; el coordinador de la Nit de Rock, Toni Miralles, i Josele Gascón de The Liarla (la Nit de Rock estarà protagonitzada per «Tropa do Carallo», la nova banda d’Evaristo de «La Polla Records», «Homo No Sapiens», i el grup local «The Liarla»).

També han participat a la roda de premsa Jaume i Joan, els representants de la Quintà 2022 «La Retornà» (nom que es deu al fet que retornen després del covid). Els Quintos han expressat que portaven molt de temps esperant l’arribada de Sant Jaume. La Quintà 2022 disposarà del garito cedit per l’Ajuntament en la O-30.

Les Festes de Sant Jaume comptaran enguany amb un total de 82 penyes inscrites, que s’ubicaran principalment en les tres zones habituals: Prado, Riu i O-30. En el cas del riu, les obres realitzades per a millorar la zona no afecten la ubicació de les penyes. Precisament, aquestes obres suposen una de les principals novetats pel que fa a les entrades de bous.

Una altra novetat molt cridanera és que es col·locaran unes grades perquè el públic puga veure les entrades de bous, amb capacitat per a 80 persones, en la zona del pont del Prado, cap a Pintor Segrelles.

sant jaume 2022

PORTADA DE SANT JAUME, OBRA D’ANTONIO TORRES

La nova imatge de portada ha sigut creada per l’internacionalment reconegut artista local, el pintor Antonio Torres. L’Ajuntament d’Ondara li ha encomanat la creació d’aquesta artística portada per a les festes de Sant Jaume d’enguany.

PROGRAMA TAURÍ SANT JAUME 2022

sant jaume 2022

Com ja és tradicional en les Festes Populars de Sant Jaume, els actes taurins seran un dels principals centres d’atenció de la programació. El programa està organitzat per la Comissió de Bous, mantenint els actes que més funcionen. Segons ha explicat el representant de la Comissió de Bous, Javi Gómez, s’ha retornat a la programació habitual d’abans de la pandèmia (reprenent les entrades de bous que no es van poder fer l’any passat), i se li ha donat protagonisme a les ramaderies de la comarca. Hi haurà entrades de bous i solta de vaquetes tots els dies a la Plaça de Bous (en horaris de vesprada i nit); concurs de retalladors el diumenge 24 de juliol; jònecs el dia de Sant Jaume (perquè puguen participar tots els majors de 16 anys); exhibició de quatre entrades de bous el dimecres 27; i a més, hi haurà entrada i eixida de bous de la plaça en cinc ocasions (el dissabte 23, dilluns 25, dimarts 26, divendres 29, i el dissabte 30) en horari de nit.

Dirigides als més menuts destaquen les actuacions dels «bous en carretons», gestionades per la Comissió de Bous. Hi haurà 5 actuacions de bous en carretons, totes en horari de 19:15 hores, els dies dissabte 23 de juliol; dimarts 26 de juliol, dijous 28 de juliol; divendres 29 de juliol i dissabte 30. Els carretons eixiran des de la Plaça de les Escoles, per al gaudi de les persones majors de la Residència.

sant jaume 2022

MUSICALS: ROCK&MOLL, NIT DE ROCK, REVETLES I LA NOVETAT DE LA FESTA CORREPENYES

Novament es torna a apostar per oferir concerts al Moll del Prado, en set dies de les festes, de forma prèvia als sopars populars (tots són a les 20:30 hores), segons ha informat la regidora de Cultura, Raquel Mengual. Els concerts de Rock&Moll comptaran amb les actuacions de Perversió (dissabte 23 de juliol), Star of Years (diumenge 24 de juliol), Loli Pop (dilluns 25 juliol), Radio Players (dimarts 26 juliol), Juntos y Revueltos (dimecres 27 juliol), Elèctric souls (divendres 29 juliol), i Second Comming(dissabte 30 juliol). Es tracta d’un estil de música variat, amb grups de la comarca i de la Comunitat valenciana, i que va dirigit a tots els públics. Raquel Mengual ha volgut destacar que la gent tenia moltes ganes de tornar a gaudir d’aquesta proposta musical després de la pandèmia.

sant jaume 2022

La Nit del Rock de Sant Jaume serà el diumenge 24 de juliol a partir de les 00:00 hores, i prendrà com a emplaçament l’aparcament del carrer Nacions Sense Estat. El coordinador de l’acte, Toni Miralles, ha destacat que s’ha aconseguit portar a Ondara a Evaristo, el cantant del reconegut grup «La Polla Recrods», amb la seua nova banda «Tropa do Carallo». També estarà protagonitzada la Nit de Rock per «Homo No Sapiens» (el cantant és de Sanet); i pel grup local «The Liarla», el portaveu del qual, Josele Gascón, ha destacat que tenien moltes ganes de tornar a tocar a Ondara.

També en l’apartat musical, les revetles aniran a càrrec de No Comment el divendres 22 de juliol (després del pregó); el dissabte 223 de juliol actuarà Empopados (carrer Sant Jaume); el dimarts 25 de juliol, dia de Sant Jaume, actuarà «Titànic» (carrer Sant Jaume), el dijous 28, dia de les paelles (hi haurà concurs de paelles a la nit, que estarà amenitzat per la Xaranga l’Atril), actuarà «Àgora» (al Prado); i el dissabte 30 de juliol, últim dissabte de festes, tocarà «La tribu» (Sant Jaume). Miguel Gomis ha destacat que les orquestres que actuen a Ondara estaven «aparaulades» d’abans de la pandèmia.

I s’oferiran també dos disc mòbils en la Ronda Generalitat; el dimecres 27 de juliol a les 1:00h; i el divendres 29 de juliol, dins de la Festa Correpenyes (novetat d’enguany), hi haurà des de les 00:30 hores disco mòbil a la O-30; actuació de Blat en al zona del Riu, i actuació de Lol i Pop a la zona del Prado. La Festa Correpenyes s’ha ideat com una iniciativa perquè la gent es moga, i es recórreguen totes les zones de penyes, en les que hi haurà tres actuacions musicals de forma simultània.

ESPECTACLES I ACTES PER A LA GENT GRAN

La regidora del Major, Mª Carmen Velázquez, ha anunciat que per a la Gent Gran, en les festes se celebrarà el Sopar càtering i Ball per a la Gent Gran, que tindrà lloc el diumenge 24 de juliol a partir de les 22 hores al carrer Sant Jaume. Comptarà amb l’actuació del Duo Somnis. (Hi haurà taules i cadires)

A més, s’oferiran dues actuacions amb orquestres per a la Gent Gran i Ball; el dimarts 26 de juliol a les 23 hores («20 años de canciones») i dimecres 27 de juliol (Marina Boleros). Les dos actuacions es faran al carrer Sant Jaume i hi haurà cadires.

TORNEN LES PISTES LLISCANTS EL DIA DE SANT JAUME

Una de les novetats de les últimes edicions que donat el seu èxit es tornaran a repetir, seran les pistes lliscants. En aquesta ocasió s’instal·laran dues pistes; una de 75 metres, i una altra de 55 metres per als més menuts. S’instal·laran el dilluns 25 de juliol, Dia de Sant Jaume, al matí a la Baixada de la Puríssima i baixada de la plaça Major, per a dotar de més animació al tradicional Dia de les Quintades (els participants hauran de portar flotador o matalafet unflable).

També el Rally Humorístic per a penyes i quintades tindrà continuïtat enguany, i se celebrarà el dimecres 27 de juliol a la nit, organitzat per l’Esgaratussa (guanyadora de 2019). Es premiarà amb un primer premi de 300 euros, segon premi de 150 euros i millor disfressa 75 euros.

ACTIVITATS INFANTILS

En el programa festiu destaquen les activitats dirigides per al públic infantil i familiar. En aquest apartat hi ha diverses iniciatives que es realitzaran tots els dies en horari de matí, en la contornada del Prado.

PARTIDES DE FESTES AL TRINQUET MUNICIPAL

En l’apartat esportiu, destacaran les partides de professionals de pilota valenciana d’escala i corda a les 18:30 hores al Trinquet Municipal d’Ondara per als dies dissabte 23 i dijous 28 (després de la Final del Torneig de Penyes, es jugarà la Semifinal Copa Diputació, amb entrada gratuïta), a més de les partides de penyes del Torneig de Pilota de Sant Jaume 2022, que es jugaran els dies 26, 27 i 28 de juliol a les 17 hores al Trinquet, en les modalitats de raspall i rebotet (novetat d’enguany).

IGUALTAT EN LES FESTES DE SANT JAUME

La regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, ha avançat que durant les festes es durà a terme una campanya contra les agressions sexistes amb l’objectiu de prevenir i sensibilitzar a la ciutadania, perquè tots i totes puguen gaudir d’unes festes no sexistes i sense violència. En les festes s’instal·laran «Punts Violeta».

CAMPANYA DE SINMA DURANT LES FESTES

El regidor delegat de SINMA, Francesc Giner, ha donat a conèixer les accions que es duran a terme des de SINMA (empresa municipal encarregada de la recollida de residus) en Sant Jaume. La intenció que es persegueix des de les empreses municipals és fer visibles, en aquestes dates de les festes populars, aspectes com la sostenibilitat, l’estima al medi ambient i el foment del reciclatge, i per aquests motius, es va a millorar de dotació de contenidors en alguns dels espais i la seua senyalització; cada zona de penyes (Prado, Pintor Segrelles, Ronda Generalitat) disposarà d’una dotació completa de contenidors aeris (orgànica, vidre, plàstics i envasos, paper i cartó). També es dotarà de més papereres a les zones de més afluència. Tots els dies de Festes hi haurà servei de recollida de fem; en la zona de garitos des de les 6 hores, i també des d’eixa hora en la recollida porta a porta.

FESTES A PAMIS

Miguel Gomis ha aprofitat per a avançar que el cap de setmana següent a la finalització de Sant Jaume, el divendres 5 i dissabte 6 d’agost, se celebraran les festes a Pamis amb sopars populars, revetles, parc infantil aquàtic, concurs de paelles, festa de l’espuma, carretons i jònecs. Com a novetat, es farà un dia més de jònecs (el divendres a la matinada).

BONES FESTES ONDARA!!!

ALTRES NOTÍCIES: Triple estreno de l’Escola de Teatre Municipal d’Ondara

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

comercial
PORTADA (1) (1)_page-0001
unnamed
00096•cartell art al vent 2023
cartel bimau2024
510x510px_El_Mirall
Diseño sin título (2)
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german