728 x 90

Mari Carmen González i Marisa Bertomeu, pioneres en implantar un sistema de neteja de roba ecològic i professional

Mari Carmen González i Marisa Bertomeu, pioneres en implantar un sistema de neteja de roba ecològic i professional

Elles son l´ànima de LAGOON Tintoreria en Benissa

Parlar de LAGOON Tintoreria de Benissa és parlar de dos dones valentes, empresàries, lluitadores i apassionades del que fan. Elles són Mari Carmen González Cordón i Marisa Bertomeu Biosca, l´ánima d´aquesta tintoreria des de fa ja dotze anys.

En www.elmiralldelamarina.es hem pogut comprovar l´estima que depositen en cada peça que entra per la porta del seu negoci, ubicat al número 23 del carrer Nou. I allí hem passat una gran estona xarrant i recorrent alguns paratges benissers.

Lagoon Benissa

Però, com decideixen obrir Tintoreria Lagoon Benissa?

Mari Carmen va treballar al llarg de 27 anys en una altra tintoreria i, per circumstàncies personals, se li va moure el “cuquet” de muntar el seu propi negoci; Marisa, treballadora d’un altre sector relacionat amb la construcció durant 23 anys, va preveure el que s’acostava en eixe sector i va decidir donar-li suport a Mari Carmen en aquesta empresa.

Com que Marisa no treballava per les vesprades va anar recaptant informació per saber quin tipus de tintoreria els interessava, ja que volien que fora innovadora i que perjudicara el menys possible, el medi ambient i les persones. Així, van arribar al sistema WET CLEANING, totalment i realment ecològic. Els va encantar i van tirar endavant. I tant que els va encantar!

A més, Electrolux Professional ha confiat en elles en diverses ocasions per fer demostracions i ha comptat amb la seua experiència en diferents fires i encontres professionals. Han sigut formadores d’aquest sistema a tintorers de tota Espanya (Galícia, Extremadura, Cantàbria, Navarra, Madrid, Comunitat Valenciana, Aragó, Catalunya, Andalusia, Canàries, Balears) i, fins i tot, Mari Carmen va haver d’anar a Varsòvia per fer possible la creació d’una gran tintoreria allí.

Lagoon Benissa

I les dos es convertiu en empresàries, no?

Sí, i més que això, pioneres en aquest sistema de neteja de roba

Alguna anècdota a destacar d´aquests anys al servici dels clients?

La més repetida: qui té un anorac de plomes, el renta a casa i les plomes s’han quedat amuntonades, amb olor a podrit. Quan el porten per a veure si té solució i l’arrepleguen ben unflat i com nou, quina alegria s’emporten!

Lagoon Benissa

Marisa què és el que més t´agrada de la teua feina?

Quan porten la roba de cases de lloguer per rentar-la, que fem muntonets per no mesclar els clients, i a mesura que vaig acabant de planxar-la i empaquetar-la, vaig diguent-me “ale, ale, tall net”. Pareix una ximplesa, però aquesta feina és agraïda en resultats.

Lagoon Benissa

I, a tu, Mari Carmen?

Planxar! M’encanta planxar i quan acabe, per exemple, una “manteleria” de fil (les que diguem d’aixovar) o una cortina de fil o un “brial”, el resultat és preciós.

Què ofereix LAGOON als clients?

Un servici sempre a mida de les seues necessitats. Intentem que queden sempre satisfets, dins de les postres possibilitats, clar. Quantes vegades hem escoltat allò de “aiiii, que tinc boda demà i no me n’havia adonat que la roba no la tinc en condicions”…

Lagoon Benissa

En què vos diferencieu de la resta de tintoreries?

El que primer crida l’atenció dels qui entren a la nostra tintoreria és que no fa olor de química, fa olor de net. I això és perquè no utilitzem “percloroetileno” ni dissolvents tòxics. El nostre sistema es basa en sabons, maquinària i programes especials que RENTEN la roba; per això la bona olor i tacte que se li queda.

A banda, podem netejar qualsevol tipus de peces de roba, ja siguen de llana, de vellut, de cotó, encara que porten pedreria o passamaneries, cosa que no és possible en tintoreries tradicionals. De fet, després de veure els resultats, fa anys que treballem per a altres tintoreries que no tenen aquest sistema, fet que esperem que siga per molt de temps més.

Un altre detall que ens diferencia és que sempre rentem edredons, nòrdics i mantes, individualment, sense mesclar peces de diferents clients, a més de desinfectar dins del llavat cada un d’ells.

Lagoon Benissa

A més a més veneu sabó industrial a granel i així contribuïu amb el medi ambient. No és així?

Quan ens van oferir el sabó que utilitzem per fer la roba de les cases de lloguer, els vam dir que volíem el d’origen vegetal i, a més a més, companys nostres l’estaven venent en València, a granel. I nosaltres, pegant-li una volta més al nostre compromís amb la cura del medi ambient, vam decidir provar.

Hui en dia tenim una bona colla de clients que s’han fet “addictes”. Porten els seus envasos buits i els reomplim. Paraules seues són “fa molt bona oloreta”, “deixa la roba súper bé”, “amb poquet en tinc prou”, “ens va molt bé per a la pell atòpica”…

Lagoon Benissa

I també oferiu el servei de planxat a domicili: un plus afegit que ajuda a moltes persones

Moltes vegades escoltem al nostre aparador: “Que gust veure-vos planxar, en tan poc que m’agrada a mi”, “Uff, tinc un muntó que arriba allà dalt per planxar però no tinc temps”, etc. i hem pensat que amb aquest servei que hem anomenat “Planxant per casa” podem ajudar eixes persones que per qualsevol causa no poden o no volen dedicar el seu temps a eixe menester.

 Més respecte al medi ambient.

Fa molt de temps que tenim vàries botigues de roba “amigues” que ens proveeixen de perxes amb les quals els arriben a elles amb les noves peces de roba. Abans les tiraven, nosaltres els donem ús. De la brossa que generem, reciclem tot el que podem: el plàstic, el paper i el cartó. Som punt de recollida de tapons per a l’associació “Tapones solidarios Marina Alta” i, sense cap benefici, els transportem on tenen la seu.

Lagoon Benissa

Moltes persones pensen que les tintoreries són cares i hi hauria que perdre un poc eixa por, perquè no és així, i algunes es sorprenen quan van a pagar, no?

Se’ns ha donat el cas en vàries ocasions que s’han sorprès del que costa netejar un vestit, com el de cerimònia, etc. El nostre consell sempre és el mateix: pregunteu, això és barat i no té cap perill!

Per finalitzar, quin missatge donaríeu als futurs clients de Lagoon?

Lagoon Benissa

Som conscients que moltes persones no són usuàries de tintoreria perquè desconeixen  tot el que els podem oferir. Apuntaríem unes reflexions:

Si eres usuari de roba «barata», no t’agradaria que tinguera una aparença de roba «cara»? Ho fem.

Si eres usuari de roba «cara», no t’agradaria que tinguera la mateixa aparença del primer dia? Ho fem.

T’has gastat (o s’han gastat) un dineral en el vestit de comunió, de novia, de festera, etc. i vas a guardar-lo sense rentar? T’has parat a pensar que el que suem és matèria orgànica (bitxets), que les restes de beguda o de perfum s’oxiden i , pel temps igual ja no es poden recuperar? Abans de pendre la decisió de no netejar la roba caldria preguntar als professionals. Damunt del pressupost de qualsevol cerimònia no suposa tant i demostra estima per  eixes peçes.

Deixem Mari Carmen i a Marisa fent el que més els agrada a LAGOON Tintoreria Benissa. Gràcies xiques!!!!

Lagoon Benissa

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

ladipu
b
ondara
promoción
510-X-510-px-EL-MIRALLPRG_JUNY_2022
ondara
ondara
teulada
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
LA-NANA_audiovisuals_logotipo
german