728 x 90

Les primeres felicitacions pel guardó Llorer d’0r

Les primeres felicitacions pel guardó Llorer d’0r

El periodista i escriptor benisser ha sigut premiat per la Universitat d’Alacant

Capó «és un autor essencial per a entendre el procés de reconstrucció lingüística i cultural que la societat valenciana ha protagonitzat en l’últim segle». Un argument i un fet pel que se li ha concedit el Llorer d’0r al periodista i escriptor benisser.

Ha sigut aquesta setmana quan el Consell del Govern de la Universitat d’Alacant, a proposta del seu rector Manuel Palomar, ha aprovat per unaminitat la concessió d’aquest guardó, la màxima distinció honorífica que atorga aquesta institució acadèmica.

Una bona notícia amb què comença aquest 2017 i que és continuïtat de tots els merescuts reconeixements que rep el distingit Bernat Capó que, havent complit 88 anys fa un mes, va vore inaugurades les tan anhelades instal.lacions de la Biblioteca que porta el seu nom a la població de Benissa.

Continuant amb la nostra tònica, El Mirall de la Marina ha volgut retre homenatge a un veí de la nostra comarca i també anar més enllà: parlar amb persones que el coneixen a la perfecció i que el escriptor les té guardades en un raconet del seu cor.

LA FAMÍLIA

bernat-capo

Per a nosaltres, la seua família, després de l’anomenament de Bernat com a fill predil.lecte de Benissa, amb la càrrega emocional que tot açò va supondre, la concessió a Bernat del Llorer d’0r, màxima distinció honorífica de la Universitat d’Alacant, ens ompli d’orgull i satisfacció, sabent que convidarà a molts a fer una rellegida de la seua obra, que tan important ha sigut per a la nostra cultura popular en les darreres dècades.

ELS AMICS

Entre ells es troben els amics de l’esmorzadeta, en el bar “l’Esplai Cafeteria”. Aquestos són uns quants, ja que el bon grapat d’ells que acudixen a diari hui no hi eren tots; però, es sumen a la felicitació del seu benvolgut i preat amic.

IMG_3724

Estem molt contents d’aquest nou reconeixement a Bernat. Esmorzar amb ell, per a nosaltres, és un privilegi i sempre aprenem alguna cosa nova al seu costat. Ah, i guarda una fulleta de llorer per a les olives del pròxim esmorzar.

Felicitats, Bernat.

EL PERSONAL DEL CENTRE CULTURAL

Un dels llocs que no podien deixar de visitar és el Centre Cultural, on el seu personal professional estima Bernat Capó igual que l’escriptor a cadascun d’ells.

img_9266

Marisa Ortolà i Pepa Font, del Departament de Cultura, juntament amb Dolors Rosselló, de Promoció i Ús del Valencià , i, Cati Ginestar i Vicent Gomis, de la Biblioteca Pública “Bernat Capó” volem felicitar de tot cor a Bernat, el nostre guia i amic de fa molts anys, per aquest merescut premi.

I si amb aquesta bona notícia acabem gener, el mes que ve el comencem amb una altra relacionada amb el nostre protagonista. El dia 3 hi haurà una activitat escolar dedicada als alumnes de Cinqué dels Col.legis Públics “Manuel Bru” i “Pare Melchor”, que assistiran al Centre Cultural per la presentació del llibre de Bernat Capó “El vellard i la garsa”. Xiquets i xiquetes es convertiran en uns autèntics privilegiats gràcies a aquesta iniciativa organitzada per la Regidoria de Cultura i l’Institut Alacantí de Cultura “Juan Gil Albert”.

foto_de_bernat_capo_tornaveu

Des de El Mirall de la Marina volem unir-nos a aquestes felicitacions i agrair a cadascun dels arrimats a Bernat Capó que hagen escollit la nostra revista digital per donar l’enhorabona al nostre protagonista.

Raúl Martínez
ADMINISTRATOR
PROFILE

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Teulada
510x510px_El_Mirall
primavera-musical2024-VAL
Diseño sin título (1)
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german