728 x 90

La Mancomunitat Vall de Pop inaugura la seua nova oficina a Xaló

La Mancomunitat Vall de Pop inaugura la seua nova oficina a Xaló

Les instal·lacions polivalents són una finestra a la vall i un punt de trobada per turistes però també per empresaris amb l’objectiu de dinamitzar l’oferta turística de la vall

La Mancomunitat Vall de Pop està d’enhorabona. L’ens format per 8 pobles de la comarca de la Marina Alta (Alcanalí, Benigembla, Benissa, Llíber, Murla, Parcent, Senija i Xaló) continua avançant d’acord amb la estratègia turística territorial basada en la cooperació entre els pobles. La nova oficina pretén convertir-s en un ‘centre de turisme’, un punt de trobada per turistes, locals, l’empresariat i autoritats de la zona.

Mancomunitat Vall de Pop

Les instal·lacions formen part de la xarxa ‘Tourist Info’ del CdT i han estat finançades pel ‘Pla de Competitivitat Turística de la Mancomunitat Vall de Pop’. El Pla ha estat dotat amb un total de 270,000 euros dels quals 90,000 han estat a càrrec de la Conselleria de Turisme, 90,000 per part de la Diputació d’Alacant i els 90,000 restants han estat sufragats pels ajuntaments que formen la Mancomunitat. Enguany és es segon any d’aquest Pla de Competitivitat (amb una durada total de tres anys) i la Mancomunitat ja treballa en diversos projectes amb l’objectiu comú de remarcar la territorialitat dels pobles, emfatitzant la destinació turística. Aquesta estratègia es desmarca de tendències generals a fer centres de interpretació i aposta per posar en valor la destinació d’una manera molt més holística, convidant el turista a ‘conèixer’ i ‘sentir’ cadascun dels pobles que formen la mancomunitat.

Mancomunitat Vall de Pop

L’acte d’inauguració ha tingut lloc hui 4 de juliol a les 10.30h i ha contat amb la presència del Secretari Autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, el President de la Mancomunitat Vall de Pop i l’alcalde de Xaló Joan Miquel Garcés entre d’altres autoritats. Seguidament s’ha realitzat una visita a les instal·lacions que arquitectònicament constitueixen una finestra a la Vall i són tot un referent a seguir. El centre de turisme és un espai diàfan, obert i integrat amb el paisatge. Construït amb materials nobles de la zona, com ara el ferro, la forja i la fusta. A més, l’edifici ha complert la normativa d’inundació del riu i llavors ha estat construït amb planta superior.

Mancomunitat Vall de Pop

La distribució de l’espai té com a objectiu il·luminar el turista i convidar-lo a sentir-se com a casa. Està situat al conegut ‘Passeig de la Xopada’ de Xaló, on se celebra cada dissabte el ‘Rastre’ de Xaló i enfront de la cèlebre Bodega Cooperativa Verge Pobra de Xaló, dos dels reclams turístics internacionals més importants de la zona.

A banda del centre d’atenció al turista, les instal·lacions compten amb una aula multi usos en la qual es pretén:

* Formar a l’empresariat

*Convidar al turista a fer un viatge sensorial per la mancomunitat i els seus pobles, remarcant la territorialitat de l’oficina, com a punt d’inici del viatge per la mancomunitat

*Realitzar presentacions i jornades gastronòmiques i enoturístiques, així com funcionar com a incubadora de negoci turístic i centre d’organització turístico-empresarial.

*Funcionar com a lloc de trobada per als alcaldes de les poblacions que formen la mancomunitat

*Albergar l’oficina i magatzem

Mancomunitat Vall de Pop

La zona de la Vall de Pop transcorre al voltant del riu Xaló o Gorgos, que recorre els termes de Benigembla, Murla, Parcent i Alcanalí, on s’obri la vall i trobem els municipis de Xaló, Llíber, Senija i Benissa per la costa. És un espai de contrastos: serres imponents com el Cavall Verd, la serra del Penyal de Laguar, el Carrascar i el Coll de Rates, el Castell de la Solana o Muntanya Gran, el Ferrer o Bèrnia; barrancs sinuosos com el de Malafí, la Murta, Masserof o Passula entre els quals discorren el riu Xaló i els seus afluents, valls amb aroma a cep i una costa abrupta amb cales acollidores i impressionants penya-segats.

Mancomunitat Vall de Pop

L’oficina està oberta de dimarts a dissabte de 9-14h. La mancomunitat ja preveu incorporar personal per ampliar l’horari de dilluns a dissabte, matí i vesprada.

Mancomunitat Vall de Pop

L’acte d’inauguració estarà seguit de la V Jornada Professional d’Enoturisme a la Comunitat Valenciana organitzat per Turisme Comunitat Valenciana, dins del programa CreaTurisme i en col·laboració amb la Ruta del Vino de Alicante i la Mancomunitat Vall de Pop.

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

00096•cartell art al vent 2023
cartel bimau2024
510x510px_El_Mirall
Diseño sin título (8)
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german