728 x 90

Juan Carlos Mut: “Volem una Benissa amb futur, verda, que cuide els barris i partides i que siga una capital del benestar”

Juan Carlos Mut: “Volem una Benissa amb futur, verda, que cuide els barris i partides i que siga una capital del benestar”

Entrevistem al candidat a l´Alcaldia de Benissa per Reiniciem

De sobres és coneguda la passió de Juan Carlos Mut Ronda, la cuina, però ara te una motivació més gran, el treballar per poder ajudar a la gent del seu poble, Benissa. En aquestes eleccions municipals Juan Carlos és el cap de llista per Reiniciem Benissa.

Un gran cuiner de 42 anys i de formació tècnic superior en Administració i Finances i expert universitari en Comptabilitat Superior i Gestió Administrativa. Després d’haver treballat del que s´havia format va decidir canviar de sector per a dedicar-se a la cuina on ha emprès i ha participat en diferents projectes.

Li acompanya en aquest camí polític un gran grup de dones i homes, un col·lectiu molt divers i amb coneixements molt variats, implicats, treballadors i amb molta il·lusió per a assumir la gestió de Benissa.

Juan Carlos Mut

Com decideix presentar-se com a candidat a l’Alcaldia de Benissa per Reiniciem?

No va ser una decisió fàcil, em va portar el meu temps prendre la decisió. El que em va tirar avant va ser tindre el suport de les persones que m’acompanyen en la llista, gent valenta i decidida a fer faena per la gent de Benissa, però també pense que era el moment idoni. Em trobe amb força i gana de poder treballar pel meu poble, i poder fer que la gent de Benissa tinga una millor qualitat de vida.

Com afronta aquesta nova etapa en la seua vida?

L’afronte motivat i amb molta il·lusió, amb l’experiència que ja tenim i tot l’equip que tenim darrere estem convençuts que les coses es poden fer molt millor.

Si el proper 28 de maig es converteix en alcalde de Benissa. Quina primera mesura prendria?

El primer que faria seria una anàlisi ràpida de la situació amb el personal tècnic de l’Ajuntament, i coneixent bé la realitat, veure com començar els distints projectes que volem promoure com el Centre de Dia. Com també abordar la paralització de Patmore, l’últim trosset verd que tenim a la costa. Cal fer memòria del fet que va estar paralitzat només un any. I estem sota l’amenaça d’activar-se en menys de 6 mesos si el govern que isca no es posa de cap amb aquest assumpte.

Juan Carlos Mut

Què canviaria del seu municipi?

Hi ha moltes coses per a millorar en la gestió de l’Ajuntament, per a nosaltres la principal és la gestió econòmica. Fa pràcticament 3 anys que no hi ha uns pressupostos. El govern de PP i CIBE no ha fet la seua faena, no han presentat el document més important que regeix la vida del poble. Pensem que l’actual govern ha fet una gestió molt millorable, per dir-ho suaument. Per dir-te només uns exemples, no pot ser que la llum els pròxims anys ens coste el doble als i les benisseres. No és just que haguem de patir un sobrecost de 2,4 milions d’euros per haver-la negociat mal. Tampoc és just que haguem de pagar quasi 2 milions d’euros per judicis que han perdut els governs del PP. I finalment està el romanent històric, que ha passat amb els 11 milions d’euros que teníem en la caixa comuna i en finalitzar l’any estarà a zero?

Què destacaria de la gent que li acompanya en aquesta candidatura?

Si per alguna cosa destaca el col·lectiu de Reiniciem Benissa, és per la seua gran implicació. Formem part activa d’aquesta iniciativa més de 20 persones del poble. Tenim la sort de ser un grup molt divers i amb coneixements molt variats com economia i comptabilitat, administració pública, empresa, comunicació, igualtat, urbanisme, cultura… En definitiva som un conjunt de persones que ens desenvolupem professionalment en molts àmbits de la vida i aquesta vegada, a més, amb l’experiència de govern adquirida preparades per a assumir la gestió de Benissa.

Quina és la prioritat principal per a Reiniciem en aquests pròxims quatre anys?

La nostra prioritat és impulsar el centre de dia que tanta falta li fa al poble, lluitarem per fer-lo possible aquesta legislatura. Siga amb ajuda o sense de la Generalitat Valenciana. És imperdonable que en tots aquests anys de govern del PP, que s’hagen gastat pràcticament els 11 milions d’euros de romanent històric i no s’haja abordat el centre de dia.

Reiniciem Benissa té l’espenta i capacitat per dur-ho a cap, com ja vam fer amb la consulta mèdica quan vam governar. Una altra demanda històrica que en 20 anys de govern del Partit Popular no es va realitzar i en dos anys nosaltres ho aconseguirem.

Juan Carlos Mut

A què aplicaria mà dura?

Això de la mà dura és massa del segle passat, i no és una dinàmica que utilitzem a Reiniciem Benissa. Nosaltres hem vingut a proposar, a construir i a millorar tot allò que no s’està fent pensant en el poble i en la seua gent. El que ens mou és el sentit comú, i això serà el que aplicarem quan tornem al govern.

En el seu programa, quines mesures són les més destacables?

Tenim 4 eixos molt clars que hem d’afrontar com a govern i com a societat en els pròxims anys: 1. Volem una Benissa Verda que lluite contra el canvi climàtic i les altes temperatures, és necessari multiplicar les zones d’ombra, hem de treballar per la instal·lació de plaques solars als edificis públics, impulsar una cooperativa energètica per ser sostenibles i estalviar als i les benisseres en la factura de la llum. No pot ser que el govern del Partit Popular haja signat un contracte amb Iberdrola quan més cara estava la llum i que en els pròxims anys tinguem un sobrecost de 2,4 milions d’euros en la factura de la llum i que ho hàgem de pagar tots. També molt important preparar el poble contra els incendis després de tanta sequera. I per descomptat fer les gestions que calguen per a frenar la construcció de l’últim espai verd a la costa que ens queda als i les benisseres. Els ciutadans han de tindre clar que si torna el govern del PP i CIBE acabara construint-se.

2. Cuidem els barris i partides. Els nostres carrers i camins estan abandonats, hem de recuperar un poble que done gust ser passejat. Seguir activant la vida als barris, com ja vam començar quan vam governar, calen més espais comuns, més zones esportives, més verd i més pàrquings. També tenim el repte de la nova Avinguda País Valencià, hem de ser capaços d’entre totes i tots pensar com cosir les dues parts del poble on les persones i el seu dia a dia estiguen al centre del debat.

3. Volem que Benissa siga la capital del benestar. Com hem dit abans és urgent i importantíssim que no passe d’aquesta legislatura l’obertura d’un centre de dia per als nostres majors. Necessitem recuperar la cultura d’associacionisme que hi havia a Benissa, en aquesta legislatura han ignorat per complet als col·lectius que desinteressadament fan un paper crucial al nostre poble, ho sabem perquè hem format i formem part de moltes d’elles. Obrirem l’Ajuntament i entre totes i tots farem de nou un poble amb una programació atractiva.

4. Hem de ser un poble de futur. No pot ser que la nostra joventut se’n vaja del poble a estudiar i no puga tornar, o que sense anar-se’n no hi haja manera de trobar feina o que la que s’ofereix siga tan precària. Cal explorar noves vies per no dependre únicament del turisme: des d’explorar millores per al sector primari, l’atracció d’empreses enfocades en I+D+I a fomentar l’ocupació a través dels programes de la Generalitat Valenciana que ara mateix no s’estan duent a cap en el municipi. A més a més, estarem braç a braç amb els autònoms del poble perquè aconseguisquen ajudes i subvencions que moltes voltes es desconeixen i poden ajudar a implementar nous models de negocis o generar més llocs de I finalment, però no menys important, ser capaços amb els mecanismes que les lleis ens permet que Benissa siga un poble per a poder viure, no un poble on els especuladors i fons voltors dominen el mercat immobiliari. Els nostres fills i filles han de poder independitzar-se i tindre un futur ací!

Juan Carlos Mut

Cite tres propostes essencials per a millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans

Per a Reiniciem Benissa és importantíssim que els nostres majors tornen a ser essencials: que estiguen ben cuidats, que tinguen un centre de dia, que tinguen totes les facilitats de mobilitat com per exemple quan han d’anar a l’hospital; i que els seus sabers i vivències ens assegurem que siguen transmeses a les pròximes generacions de benissers/es.

Volem una Benissa Verda: més sostenible, que lluite contra el canvi climàtic des de les coses més simples i properes com és utilitzar energia renovable i que ens isca més barata a totes i tots, multiplicar les zones d’ombra del poble per prevenir les altes temperatures que no deixaran de pujar cada any i cuidar els nostres boscos, muntanyes i barrancs contra els incendis que estan amenaçant-nos cada estiu.

Un poble de futur on els i les nostres filles puguen quedar-se perquè han trobat una feina i que es puguen independitzar perquè hi ha habitatges per llogar. I que els i les treballadores, xicotets empresaris, autònoms tinguen un clar suport de l’administració que els ajude els mantinga al dia i estiguen informats per poder progressar amb els seus negocis.

Emprenem aquest viatge i per a conéixer-li millor contestes en una sola paraula o frase:

Juan Carlos Mut

Un lloc per a perdre’s de Benissa

La meua caseta de Bellita, em dona pau i em renova. Per a mi estar en contacte en la terra, és un gran tresor.

Mar o muntanya?

Qualsevol lloc de Benissa, a mi m’enamora. M’agrada molt el meu poble, les seues cales, muntanyes, els raconets de les partides, i així com els bancals i la terra.

Què no faltaria en el seu equipatge?

Alegria, il·lusió i bona companyia.

La Banda Sonora del viatge

M’agrada molt la música que m’inspira i m’emociona, en aquests últims mesos, estic escoltant molt de Jazz i música que em relaxa. I he de dir, que per exemple, Jazzmatiks, que són del poble, m’agraden molt.

Un plat que degustaria en parar

Com sabeu, la cuina m’encisa i escollir un plat favorit, és ben difícil, però sí que és cert que m’agraden especialment els menjars tradicionals, però amb una tomaca de secà amb un bon oli d’oliva jo soc feliç.

En un encreuament de camins, giraria a l’esquerra o a la dreta?

No cal que es creuen dos camins per a tindre clara la nostra direcció: som una força progressista i feminista. I la direcció la tenim ben clar: una Benissa amb futur, verda, que cuide els barris i partides i que siga una capital del benestar.

Dels seus rivals, Quin seria l’acompanyant perfecte?

Aquells i aquelles que siguen empàtics i empàtiques, que escolten i que sàpiguen i vulguen treballar pel bé comú i no en benefici propi.

I el seu somni és……

Juan Carlos Mut

Quan es desperte el 28 de maig Quin dels seus somnis li agradaria que es fera realitat?

Que les nostres majors tornen a ser essencials, com ja ho van ser durant el nostre govern. Que per fi Benissa tinga un govern que mire cap a dins i treballe per ser la capital del benestar enfront de la Benissa d’escaparate on tot és façana, però que no gestiona bé els recursos ni afronta els problemes de la gent que vivim ací.

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

banner-510x510-porunagota
suma
PHOTO-2023-09-12-10-50-24
feriabenigembla
Diseño sin título
español
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german