728 x 90

El XIII Festival “Vila de Teulada” de dolçaina i percussió comptarà amb el Grup de Teulada (Sardenya)

El XIII Festival “Vila de Teulada” de dolçaina i percussió comptarà amb el Grup de Teulada (Sardenya)

La cita aquest dissabte, 6 de maig,

L´Auditori Teulada Moraira acollirà aquest dissabte, 6 de maig, a les 20:00h el XIII Festival “Vila de Teulada” de dolçaina i percussió, organitzat per l’Associació dolçainers i tabaleters de Teulada.

En la seua tretzena edició, aquest festival de música artística i tradicional, comptarà, amb motiu de la celebració del quaranta aniversari de l’agermanament dels municipis homònims de Teulada (Sardenya) i Teulada (País Valencià), amb la participació del Gruppo Folk Sant’Isidoro de Teulada (Sardenya) i la Colla el Falçó, Associació dolçainers i tabaleters de Teulada, com a entitat amfitriona.

El Gruppo Folk Sant’Isidoro, integrat per una vintena de persones, que en el moment de l’actuació vestiran amb la indumentària que reprodueix fidelment la roba que s’hi portava habitualment a Teulada, de Sardenya, els dies festius, fins a les primeres dècades del segle XX, ballarà, al so d’un acordió diatònic, una mostra del repertori de balls sards que conserven elements formals i estilístics tradicionals, com són, Su Ball’e Bidda o Teuladesu, Su Ballu Cabillu, Su Campidanesu, Su Passu Torrau.

Amb l’organització del Festival “Vila de Teulada” de dolçaina i percussió, la Colla el Falçó, de la mà del seu director, en Rafael Soriano, s’endinsa en l’aventura de mostrar l’actualitat de l’escena evolutiva del món de les colles dolçaineres i la valoració de dolçaina com a instrument de concert, cosa que motiva a l’estudi i el treball musical.

ESTRENA DE “TERRA AMB AIRES DE MAR”

Al mateix temps que, a través del programa de creació de composicions lliures per a colla de dolçaines, metalls i percussió, posa en valor, amb la seua estrena, l’obra de compositors novells, com és el cas enguany de la composició “Terra amb aire de MAR”, del jove Ximo Sendra Aliaga.

A més d’aquesta obra, s’hi farà l’estrena de la versió del pasdoble “Marc” per a colla de dolçaines, metalls i percussió, del compositor Antoni Català, i l’estrena absoluta de l’obra “Entradilles de galls”, una composició de Rafa Soriano, per a dolçaina solista i colla de dolçaines, metalls i percussió. Un programa que convida a acudir a aquest XIII Festival per descobrir la música i balls sards que interpretarà el Gruppo Folk Sant’Isidoro i gaudir-ne de la música que tocarà la Colla el Falçó.

A GAUDIR DE LA BONA MÚSICA!

ALTRES NOTÍCIES: Estos son los festeros de la Puríssima Xiqueta 2024

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

510x510_(LOOP-INFINITO)
Cartell-8M-2024_page-0001
Diseño sin título (11)
español
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german