728 x 90

El Misteri de Reis de Gata rep la distinció de Festa d’Interès Turístic Autonòmic

El Misteri de Reis de Gata rep la distinció de Festa d’Interès Turístic Autonòmic

Una gran notícia per a Gata

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat el reconeixement de Festa d’Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana al Misteri de Reis de Gata.

Ho ha fet en el transcurs d’un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Gata, Josep F. Signes, el regidor de Festes, JoanVi Vallés i un gran nombre de ex-regidors de festes i col·laboradors de la festa.

reis gata

A més d’una projecció de l’última respresentació realitzada el passat 5 de gener, s’ha volgut reconèixer la tasca del diferents regidors de festes que s’han succeït en el temps des de 1979: Antonio Soler Llàcer, Ana M Soler Oliver, Antonio Soler Signes, Ma Jesús Salvá Monfort, Aurelio Signes Martínez, Ma Vicenta Pedro José, Irene Signes Mengual, Jesús Ángel Palacios Torres, Ma Rosa Simó Pedrós, Juan Pedrós Talens, Noel Gadea Ronda, Toni Arabí Arabí i, l’actual regidor , Joan Vicent Vallés Roselló.

MENCIÓ ESPECIAL

També s’ha fet una menció especial a l’autor del text, Antonio Salvà Roselló; a l’actual director d’escena, Antonio Monfort i de totes les persones que , des de la Comissió de Reis, treballen per la consolidació i creixement del Misteri de Reis de Gata.

Francesc Colomer ha destacat la importància de la trajectòria de la festa que va passant de generació en generació.

DES DE 1968

Mentre, l’alcalde ha recordat aquesta trajectòria de la representació que es va estrenar, tal i com la coneixem, en 1968 i s’ha representat ininterrompudament llevat de l’any 2021 en què la pandèmia va fer que es realitzen uns actes adaptats a la situació.

Des d’aquesta data ha anat modificant escenografia, vestuari, decorat, personatges, … fins a arribar a l’actualitat.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publicava, el passat mes de juny, la resolució de 2 de juny de 2022 amb el reconeixement a la festa de Reis de Gata.

D’esta manera s’avançava en un procés iniciat , amb la declaració de festa d’interés turístic local  primer i en 2015, Festa d’Interés turístic provincial. Amb la intenció de posar en valor una tradició arrelada en el municipi de més de 50 anys, i donar, així, un pas endavant fent una aposta de qualitat, valorant l’esforç realitzat per un nombrós conjunt de persones, més de 300 participants, des de l’Ajuntament fins l’últim col·laborador d’esta Festa, per tal d’aconseguir que els Reis Mags de Gata siguen el patrimoni de tot un poble i una de les senyes d’identitat.

ALTRES NOTÍCIES: El Misteri de Reis de Gata, 56 años repartiendo magia

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

moscatel
Programacion navidad 2023 RRSS 1
nadal2
image_123650291 (1)
ajuntament
Giveaway Instagtam Post Template
ElMirall_510x510px_carrera_pdlm
español
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german