728 x 90

El científic J.M Mulet desgrana la història de l´alimentació a Ondara

El científic J.M Mulet desgrana la història de l´alimentació a Ondara

«Comemos lo que somos» és l’últim treball de l’escriptor i investigador de Dénia

“Per què ens fan nosa les paneroles i en canvi adorem les gambes si al cap i a la fi són artròpodes? És que la mar ho llava tot, fins i tot l’aprensió?”. Amb preguntes i anècdotes tan ben formulades com aquesta per part de l’autor i ponent convidat, la programació cultural de novembre arrancà el passat divendres a la Casa de Cultura ondarenca amb la presentació de l’últim treball del científic i divulgador de Dénia, J.M Mulet.

No debades, «Comemos lo que somos», publicat aquest 2023 per l’editorial Destino, és un vast recorregut històric i antropològic per l’evolució de  l’alimentació humana que Mulet abordà davant de la nombrosa concurrència que acudí a un acte que estigué introduït per l’escriptor i periodista ondarenc Jovi Lozano-Seser.

En un distés format d’entrevista, la presentació esdevingué un diàleg en què Mulet repassà les diferents etapes cronològiques que el llibre abraça des dels orígens de l’agricultura fins a la consolidació de la indústria alimentària en els segles XIX i XX.

D’altra banda, el públic assistent aprofità l’encontre per fer-li preguntes a l’escriptor en el decurs d’una activitat organitzada per la Junta local de l’AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer).

Pel que fa a la trajectòria professional de J.M Mulet (Dénia, 1973) cal dir que és catedràtic de Biotecnologia a la Universitat Politècnica de València i investigador a l’Institut de Biologia Mol·lecular i Cel·lular de Plantes, de la qual és vicedirector. En la seua vessant com a divulgador científic ha publicat nou estudis, incloent-hi el darrer, “Comemos lo que somos”.

A més, pel que fa al seu activisme divulgatiu i mediàtici a la seua mestria com a conferenciant, els assistents pogueren gaudir d’una entretinguda exposició on el rigor científic s’agermana amb un to distés i accessible que fonamenta l’èxit de vendes d’un autor reconegut a nivell internacional que visitava per segona vegada el municipi ondarenc.

ALTRES NOTÍCIES: De l´11 al 19 de novembre, Ondara celebra la seua Fira de Fires 2023 amb novetats

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Giveaway Instagtam Post Template (1)
Giveaway Instagtam Post Template
ElMirall_510x510px_carrera_pdlm
25N-2023VAL
español
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german