728 x 90

Coneixem el palmarés de la X edició de Curt al Pap

Coneixem el palmarés de la X edició de Curt al Pap

La Musical de Parcent testimoni del guanyadors d´aquest certamen tan consolidat

La Musical de Parcent va acollir l´acte de lliurament del palmarés de la 10ª edició de Curt al Pap on les notes musicals varen ser a càrrec del grup Jazzmàtiks.

Curt al Pap Parcent

El palmarés fou introduït per Joan Carles Poquet qui va fer un breu repàs al per què de la màgia del cinema afegint que les coses, com al cartell i a l’spot d’enguany, semblen ser però no són. “Eixe és el poder del cinema: ser allò que en realitat no és”, va dir. Amb això va donar pas als números del festival que sempre sumen 10, el 10 de les 10 edicions amb 2.132 curts rebuts, 246 projectats, 44 premiats, etc.

Curt al Pap Parcent

Va introduir també el Pastisset d’ametla peluda, guardó al millor curt en valencià/català, aposta decidida sempre del festival, que va recaure en “Viacruxis” d’Ignasi López, qui va pujar a devorar en directe el pastisset i qui molt modestament (el curt ja té un bon grapat de premis) va expresar: “agraisc al festival la possibilitat de mostrar el meu treball”.

Curt al Pap Parcent

La regidora de Cultura, Bea Riera, va ser l’encarregada de donar el Pastisset d’aiguardent, el premi al curt més valorat pel públic. I aquest també va recaure de nou en la simpàtica història dels dos escaladors amb personalitats molt distintes que decideixen arribar escalant on ningú mai ho ha aconseguit. És a dir, de nou: “Viacruxis”. Ignasi López fou requerit altra vegada a l’escenari i va comentar que “és un plaer rebre el premi també de tota la gent i es nota que és un festival fet amb molt de carinyo cuidant tots i cadascun dels detalls”.

Curt al Pap Parcent

A Máximo Revilla, alcalde, li va pertocar agrair la col·laboració altruísta en la part audiovisual de Raquel Ochoa i Román Rodríguez, de La Raka Films i de Quico Torres en la cessió de les làmines als premiats. I tot seguit, va dir que el jurat format per Vicent Berenguer, Araceli Buigues, Francis Ferrer, Pere Mestre i Joan Carles Poquet ha decidit atorgar el Pastisset d’ametla a “The European Dream: Serbia” dirigit per Jaime Alekos, qui no va poder assistir al lliurament de premis però va agrair en la pantalla el premi: “es sobre todo un reconocimiento a la importancia del tema que trata y es gracias a iniciativas como ésta que podemos seguir teniendo un debate abierto sobre temas incómodos o duros como es ahora mismo el de las políticas migratorias y de las fronteras de la Unión Europea”.

Curt al Pap Parcent

L’acte, com sempre, comptava amb fragments dels finalistes a cadascuna de les categories. Cal dir, a més, que el doblement premiat i col·laboradors van gaudir d’un dia complet amb una cata oferida per la Bodega Gutiérrez de la Vega i una paella feta a llenya.

Tots els premiats varen comptar també amb una làmina obsequi de Quico Torres.

PALMARÉS COMPLET:

“PASTISSET D’AMETLA” PREMI DEL JURAT THE EUROPEAN DREAM: SERBIA, dirigit per JAVIER ALEKOS

Mencions d’honor del jurat DOMESTICADO, dirigit per Juan Francisco Viruega. UN CUENTO FAMILIAR, dirigit per José Corral VIACRUXIS, dirigit per Ignasi López

“PASTISSET D’AIGUARDENT” PREMI DEL PÚBLIC VIACRUXIS, dirigit per IGNASI LÓPEZ

Finalistes del públic EUSEBIO80, dirigit per Jesús Martínez e Iván Molina THE EUROPEAN DREAM: SERBIA, dirigit per Jaime Alekos UN CUENTO FAMILIAR, dirigit José Corral

“PASTISSET D’AMETLA PELUDA” PREMI AL MILLOR CURT EN VALENCIÀ/CATALÀ VIACRUXIS, dirigit per IGNASI LÓPEZ

Finalistes al millor curt en valencià/català UNA HISTÒRIA NORMAL, dirigit per Ernest J. Sorrentino NEN AMAGAT, dirigit per Pol Rodríguez ROSENWOHL, dirigit per Miguel Llorens.

Les llums s´apaguen fins a la propera edició.

Curt al Pap Parcent

 

 

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Teulada
510x510px_El_Mirall
primavera-musical2024-VAL
Diseño sin título (1)
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german