728 x 90

Concert de música festera: pasdobles, marxes mores i cristianes a la fresca

Concert de música festera: pasdobles, marxes mores i cristianes a la fresca

La Societat Lírica i Musical de Benissa, junt amb la Colla de xirimiters Pere Bigot, ofereix una selecció de pasdobles, marxes mores i cristianes el dijous 28 de juny, a les 20.30 h.

 

Creu Daurà

Ací va el primer vídeo del Concert de Música Festera que vam realitzar el dijous passat a Benissa. Esperem que vos agrade!! Creu Daurà – Fco Valor (marxa cristiana) #MúsicaFestera #PereBigot #Benissa

Gepostet von Colla De Xirimiters Pere Bigot am Montag, 4. Juli 2016

 

Com ve sent tradició els últims anys, un dels primers actes de les Festes de Moros i Cristians de Benissa és el concert de música festera, en què sonen, per part d’ambdues associacions, composicions molt variades: des de les més antigues o tradicionals, fins a les més modernes i transgressores. D’aquesta manera, es dóna pas als dies de festa, en els quals no falta llum, color, ambient, però sobretot, molta música.

En la primera part, la Colla de Xirimiters Pere Bigot de Benissa sota la direcció de Santi Bertomeu, interpretaran el pasdoble «El Rull», les marxes cristianes «Alfonso, Alferes i Capità», i «A la Colla»; les marxes mores «Alqarya» i «Terres d’Al-azraq» i els ballets «Judith» i «Dinàmics» (aquest últim i «Terres d’Al-azraq», amb la col·laboració de la Societat Lírica i Musical de Benissa)

En el concert d’enguany, de la mà del director de la banda, Miguel Ángel Grau, per part de la Societat Lírica i Musical de Benissa hi haurà de tot: des del pasdoble Al senyor Paco, de l’albaidí Mario Roig Vila, a composicions dels mestres Joan Enric Canet Todolí (Port de Sagunt/Llutxent), Ernesto García Climent (Busot), Vicent Pérez Esteban (Albaida), Ramón García Soler (Atzeneta) i Saül Gómez Soler (Ontinyent).

Perquè les tropes mores i cristianes puguen enfrontar-se a la batalla com cal, necessiten una banda sonora per a l’ocasió.

Avant la llum, avant la pólvora, avant la música festera!

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

510x510px_El_Mirall (2)
Teulada
510x510px_El_Mirall
Diseño sin título (8)
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german