728 x 90

Arriba a Gata la mostra més internacional, Art al Vent amb canvi de data

Arriba a Gata la mostra més internacional, Art al Vent amb canvi de data

Del 28 de juny al 21 de juliol

Arriba a Gata la mostra més internacional d’art tèxtil de l’estat espanyol, la XXI edició d’Art al Vent, que ve amb canvis. Enguany tindrà lloc del 28 de juny al 21 de juliol, i amb un augment de teles 86 procedents de 21 països diferents.

Així ho han explicat en roda de premsa la regidora de Cultura, Àngels Soler, i el coordinador de la mostra, Josep Ginestar, junt amb les tècniques, Lourdes Boronat i Rosa Signes.

Aquest canvi de data busca evitar la canícula del mes d’agost, així com desestacionalitzar el turisme i mostrar un poble més amable, canvi que sigut ben acollit pel comerç i hostaleria del poble, ha afegit Soler.

86 TELES DE 21 PAÏSOS

La regidora de Cultura també ha destacat el gran augment el nombre de teles que enguany serà de 86 teles exposades en els balcons procedents de 21 països diferents,  cosa que ha fet que l’exposició torne a ocupar, després de diverses edicions els carrers de la Duquessa d’Almodóvar i plaça Església.

Entre els països participants en aquesta edició trobem Espanya, Regne Unit, Alemanya, Mèxic, Marroc, Argentina, EE.UU, India, Japó, Itàlia, Xina, Ucraïna, Rússia, Suècia, Austria, Brasil, Uruguai, Holanda, Cuba i Canadà.

També ha volgut agrair l’esforç de tota la gent que fa possible Art al Vent, no sols els participants que treballen en la seua obra sinó també totes les persones que treballen al fet que la mostra siga una realitat a cada any.

Josep Ginestar ha explicat l’auge que està tenint l’art tèxtil en els últims temps, prova d’això és la gran presència que ha tingut en l’exposició Arco d’enguany. No ha descartat que aquest siga un dels motius que ha portat a la recuperació del nombre d’obres presents en Art al Vent 2024.

Per a Ginestar no podem perdre de vista l’origen d’Art al Vent «la relectura d’una tradició que es manté ferma en el municipi com és penjar cobertors des dels balcons de les cases en els dies de festa». A més a més, ha destacat que la mostra compleix també una utilitat per al municipi, s’ha convertit en una senya d’identitat i porta el nom de Gata arreu del món gràcies als visitants que s’acosten a visitar Art al Vent i comparteixen les seues fotos i al mateix temps és un revulsiu per al teixit comercial.

PROGRAMACIÓ CULTURAL

La regidora de Cultura, Àngels Soler, ha parlat sobre la programació cultural complementària que es realitzarà durant Art al Vent i que convida, tant a la gent del poble com als visitants, a eixir al carrer durant les nits d’estiu.

Entre les activitats que tindrem, música, documentals, visites guiades… destaca el Concert de la OMA amb un tenor local, Jose Monfort que obrirà la programació el diumenge, 30 de juny. A més , diumenge, 7 de juliol, celebrarem un encontre de llata amb les persones del poble i de la comarca que vulguen participar.

Gata ho te tot preparat per aquesta nova edició, que s’inaugurarà el proper divendres, 28 de juny, a les 20H.

LLARGA VIDA A ART AL VENT!!!

ALTRES NOTÍCIES: La XXI edición de Art al Vent de Gata se adelanta al mes de julio

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

00096•cartell art al vent 2023
cartel bimau2024
510x510px_El_Mirall
Diseño sin título (8)
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german