728 x 90

Arrels, el primer Festival de Tradicions i el 150 aniversari del Trinquet és viurà a octubre a Ondara

Arrels, el primer Festival de Tradicions i el 150 aniversari del Trinquet és viurà a octubre a Ondara

Un mes ple d´esdeveniments culturals, d´oci i esport

Octubre es presenta amb interessants propostes culturals, tradicionals, d´oci i esportives a Ondara amb Arrels, el primer Festival de Tradicions i el programa per a commemorar el 150 aniversari del Trinquet municipal.

Una programació presentada per l´alcalde d’Ondara, José Ramiro, la regidora de Cultura, Raquel Mengual, la regidoria d’Esports, Mar Chesa, i els tècnics de l’Ajuntament d’Ondara, Ximi Vives i Pedro Gil. En la presentació s’ha mostrat també el cartell del dia 9 d’octubre, que s’ha dissenyat amb l’obra guanyadora del I Concurs de Dibuix «Cartell 9 d’Octubre» que es va fer l’any passat al CEIP Sanchis Guarner. Un dibuix de Júlia Alemany Soler.

ARRELS

Pel que fa al Festival Arrels 2022, el I Festival de Tradicions d’Ondara és una nova proposta cultural, d’oci i de posada en valor de les tradicions valencianes. Aquest festival comptarà amb un ampli ventall de propostes per a tots els públics del 30 de setembre al 9 d’octubre, segons ha detallat la regidoria de Cultura, Raquel Mengual.

Arrels

Entre les activitats, es poden trobar concerts de música tradicional; danses, muixerangues, tallers diversos (danses, dolçaina, muixeranga, mocadorà, albaes…), teatre, literatura, taula rodona, premi de composició, torneig de «La fallera calavera», sopars populars, passa carrers, entre altres esdeveniments. El plat fort del programa d’Arrels arribarà el cap de setmana, amb el concert dels grups de música en valencià «Diluvi» i «Niuss» el dissabte, 8 d’octubre, a la plaça de Bous d’Ondara.

Arrels

A més, per primera vegada, el diumenge, 9 d’octubre, es farà el Lliurament de les primeres Distincions 9 d’octubre, que suposarà la culminació dels actes commemoratius institucionals del 9 d’octubre. També destaquen a la programació la participació de les muixerangues, de les danses i i de grups de música tradicional valenciana.

ANIVERSARI TRINQUET           

D’altra banda, José Ramiro i Mar Chesa, han donat a conèixer el complet programa d’actes commemoratius del 150 aniversari del Trinquet Municipal, que tindran lloc del 3 al 16 d’octubre. Aquesta programació ha estat elaborat amb la col·laboració del Club de Pilota Valenciana d’Ondara, que enguany també està d’aniversari i compleix 30 anys. Una efemèride que ha sigut destacada també per l’Ajuntament d’Ondara. José Ramiro i Mar Chesa han lloat la gran tasca que fa el Club de Pilota Ondara pel foment de l’esport autòcton i la recuperació de les tradicions.

El programa començarà amb exposicions, jornades de Portes Obertes , reconeixements, partides professionals…. I per a culminar els actes de la setmana de la Pilota, el diumenge, 16 d’octubre, a les 13 hores, es procedirà a la inauguració de la Plaça Paco Cabanes «Genovés», en el nou pàrquing de Ronda Generalitat. I a les 16:30 hores, al Trinquet Municipal, se celebrarà l’acte del 150 Aniversari del Trinquet Municipal d’Ondara, que comptarà amb una exhibició de la modalitat del Rebot (com es va realitzar en la inauguració de 1872), a càrrec dels professionals participants en la partida que es jugarà després: Puchol II, Nacho i feridor contra Giner, Tomàs II i Héctor (entrada gratuïta a la partida).

Aquestes programacions especials d’Arrels i del Trinquet es completaran amb la resta d’actes programats per al mes d’octubre.

Des de www.elmiralldelamarina.es us animen a participar a alguna de les activitats que han preparat.

ALTRES NOTÍCIES: Ondara comptarà amb un segon Trinquetet per a reforçar l´esport autòcton

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

510x510px_El_Mirall (2)
Teulada
510x510px_El_Mirall
Diseño sin título (8)
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german