728 x 90

Arrels, el II Festival de Tradicions es viurà del 5 al 11 d´octubre a Ondara

Arrels, el II Festival de Tradicions es viurà del 5 al 11 d´octubre a Ondara

El plat fort serà el concert de Smoking Souls i Colomet

Octubre es presenta amb interessants propostes a Ondara per posar en valor la cultura, la llengua i les tradicions valencianes. Arriba la II edició Arrels, Festival de Tradicions que ha organitzat la Regidoria de Cultura dirigida per Nerea Mallol.

Així ens han contat en la roda de premsa protagonitzada per la regidora de Cultura i el regidor de Normalització Lingüística, Jordi Dominguis, acompanyats pels tècnics municipals de Joventut i Cultura, Pedro Gil i Ximi Vives.

arrels ondara

El festival Arrels comptarà amb un ampli ventall de propostes per a tots els públics del 5 a l’11 d’octubre: concerts de música en valencià i de música tradicional; danses, muixerangues, teatre, exposició de dibuixos sobre Jaume I, premi de composició, passa carrers, entre altres esdeveniments. A més, per segon any consecutiu, el 9 d’octubre es farà el lliurament de les II Distincions 9 d’octubre, que suposarà la culminació dels actes commemoratius institucionals.

CONCERTS DE SMOKING SOULS I COLOMET

El plat fort del programa d’Arrels arribarà el dilluns, 9 d’octubre, amb el Concert dels grups de música en valencià Smoking Souls i Colomet  a la plaça de Bous, des de les 19 hores, amb entrada gratuïta. Nerea Mallol ha avançat que aquest serà seu darrer concert d’acomiadament de Smoking Souls a la Marina, abans de la seua aturada indefinida. Smoking Souls, grup nascut a Pego l’any 2010, té publicats quatre àlbums i dos EP. El concert del 9 d’octubre també estarà protagonitzat per Colomet (el projecte musical de la valenciana Paloma Aparici).

arrels ondara

La programació d’Arrels 2023, Festival de Tradicions a Ondara, començarà el dijous 5 d’octubre amb una obra de teatre infantil, «El tresor perdut d’en Jaume I» a càrrec de l’Estranya Companyia al Col·legi Sanchis Guarner. El divendres, 6 d’octubre, a les 20:30 hores a la Casa de Cultura, tindrà lloc el Lliurament del «VI Premi Composició per a Dolçaina i piano Vila d’Ondara», amb la interpretació per part de Josep Alemany i David Gonzàlez de les obres presentades en aquesta edició 2023.

El dissabte, 7 d’octubre, a les 18.30 hores des de la Plaça del Convent, primer es farà un passacarrer amb les muixerangues i a continuació, a la plaça de Bous, tindrà lloc l’actuació de la «Muixeranga Segària», la Muixeranga «Valls del Vinalopó» i «Nova Muixeranga d’Algemesí», acompanyats per la dolçaina «Canya Badà».

A continuació actuarà el «Grup de Danses de Pedreguer», també a la plaça de bous. Ja a la nit, a les 23.00 hores a la Plaça de Bous, actuació del Grup Valencià «Va de dones». L’endemà, el diumenge 8 d’octubre, el públic infantil gaudirà amb Dani Miquel, que presentarà el seu espectacle «Volem» a la plaça de Bous, a les 18.30 hores.

El dilluns, 9 d’octubre, continuarà el programa d’Arrels amb els actes commemoratius d’aquesta efemèride. A les 11 hores, des de la Plaça 9 d’octubre, es farà el tradicional passa carrer pel poble amb d’Ondara Colla de dolçaines i tabals acompanyats per les «Ballaores d’Ondara». A les 12 hores, a la Plaça del Convent, tindrà lloc l’acte institucional del 9 d’octubre i l’ofrena de la corona de llorer a Jaume I. L’acte comptarà amb la cerimònia de lliurament de les II Distincions del 9 d’octubre Vila d’Ondara.

PRESENTACIÓ CANDIDATURES

Des de la Regidoria de Cultura s’ha aprofitat per recordar a la ciutadania que fins el dia 29 de setembre es poden presentar (per Registre d’Entrada) les propostes de candidatures de les persones o entitats que puguen ser guardonades enguany. Al respecte, Nerea Mallol ha avançat la possibilitat d’impulsar alguns canvis als Premis 9 d’octubre per a pròximes edicions, com per exemple donar un premis en l’àmbit del País Valencià, per tal de donar més repercussió als guardons. Per a finalitzar l’acte institucional del 9 d’octubre, actuaran les «Ballaores d’Ondara» i la «Muixeranga de la Marina Alta» acompanyades per d’Ondara Colla de dolçaines i tabals. Ja a la nit, a les 19 hores, la plaça de Bous serà l’escenari del concert d’acomiadament de «Smoking Souls» i «Colomet».

Per a culminar els actes del Festival Arrels, el dimarts, 10 d’octubre, l’Estranya Companyia representarà una obra de teatre infantil «Balls del poble» al Col·legi Marjals, i des del dimecres 11 d’octubre fins al 16 d’octubre es podrà visitar a la casa de Cultura d’Ondara l’Exposició del III edició Concurs de Dibuix 9 d’Octubre, amb els dibuixos de l’alumnat del CEIP Sanchis Guarner. Els/les alumnes guanyadors del concurs (un guardonat/da per cada cicle de primària), a banda de rebre el seu premi, veuran reconeguda la seua obra formant part del cartell anunciador del pròxim any. Els actes per al públic infantil han estat presentats pel Regidor de Normalització Lingüística.

Des de www.elmiralldelamarina.es us animen a participar d´aquest II Festival de Tradicions, Arrels a Ondara.

ALTRES NOTÍCIES: Ondara celebra el Park (ing) Day

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

guifgenerico2 (1)
comercial
PORTADA (1) (1)_page-0001
unnamed
00096•cartell art al vent 2023
cartel bimau2024
510x510px_El_Mirall
Diseño sin título (2)
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german