728 x 90

Apoteòsica actuació conjunta de les associacions musicals del Poble Nou de Benitatxell pel 9 d’Octubre

Apoteòsica actuació conjunta de les associacions musicals del Poble Nou de Benitatxell pel 9 d’Octubre

Per primera vegada les formacions musicals ofereixen un concert conjunt

El 9 d’Octubre es va demostrar una vegada més al Poble Nou de Benitatxell que la unió fa la força. Associacions i col·lectius locals es van implicar en una jornada molt participativa que va fomentar els llaços de germanor i va posar en valor la identitat com a poble. Va haver-hi música, danses tradicionals, exposicions, contacontes, dinar popular i xocolatada a mitjan vesprada, entre d’altres activitats.

poble nou

Este any, es va produir un fet històric en esta festa. Per primera vegada, les associacions musicals van unir el seu talent per oferir actuacions conjuntes. El Cor Parroquial va iniciar el cicle de concerts. Després, la Colla La Llebetjà i el Grup de Danses Morro Falquí van oferir una peça conjunta. A continuació, van unir forces l’Agrupació Musicomunicipal (Banda) Santa María Magdalena, el Cor Parroquial i la Colla La Llebetjà. I, per últim, el gran colofó el van posar la Banda i la Colla amb una interpretació magistral de “La Muixeranga”, símbol d’identitat del poble valencià.

poble nou

Abans, hi va haver contacontes i taller de xapes per als més menuts i menudes. I durant tota la jornada van estar exhibides les exposicions ‘Temps de militars’, a càrrec de l’Associació de veïns del Poble Nou de Benitatxell; els cartells sobre el 9 d’octubre realitzats per l’alumnat del CEIP Santa Maria Magdalena i organitzat per l’AMPA, i l’exposició de boixets a càrrec de l’Associació de Dones del Poble Nou de Benitatxell.

DINAR DE GERMANOR

poble nou

A l’hora de dinar, centenars de persones es van reunir al carrer per al dinar de germanor oferit pels festers i festeres del 2023. Per la vesprada, la jornada va continuar amb música a càrrec de Toni Català organitzada per l’Associació de Jubilats i Pensionistes i xocolatada oferida per l’Associació de Dones. A més, al llarg de la jornada, va haver-hi servei de barra a càrrec dels Festers 2023.

poble nou

El diumenge no va ser l’únic dia d’actes pel 9 d’Octubre. El divendres 30 de setembre va tindre lloc la xarrada-conferència ‘Joan Fuster, el nostre escriptor’ a càrrec d’Isidre Crespo i presentada per Vicent Serra, d’ ‘Esmorzars de la Terra’. El divendres 7 d’octubre, la Colla del Portitxol i Pep Gimeno ‘Botifarra’ van oferir el concert ‘El dolçainer del Portitxol’. I el dissabte 8 va haver-hi tardeo a càrrec dels Festers i el teatre ‘Me estás volviendo loco’, de Los siete comediantes.

14 D´OCTUBRE

A més, del 6 al 20 d’octubre, està disponible a la Biblioteca Municipal la exposició ‘Espart és part de la solució’ sobre el treball de l’espart, i el 14 d’octubre tindrà lloc al Centre Social la presentació del llibre ‘Soldats de Lleva’, del pobler Josep Colomer.

ALTRES NOTÍCIES: El 9 d’Octubre, la gran festa de les associacions al Poble Nou de Benitatxell

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

510x510px_el_mirall_pdlm (1)
Diseño sin título (11)
español
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german