728 x 90

La màgia del Misteri de Reis es viu a Gata

La màgia del Misteri de Reis es viu a Gata

La cita el proper 5 de gener

Una vegada més, torna a Gata la nit més màgica del any amb la representació del Misteri dels Reis Mags del pròxim 5 de gener, festa declarada d’Interés Turístic Autonòmic. Un poble que porta 56 anys repartint il·lusió.

La regidoria de Festes i la Comissió de Reis han presentat l’edició d’enguany amb il·lusió renovada després que l’any passat la festa fora declarada d’Interès Turístic Autonòmic i congregarà a nombrós públic de la localitat, de la comarca i turistes i visitants. Així,  el regidor de Festes, JoanVi Vallés, ha explicat que amb la intenció de mantenir la vistositat i donar cabuda al màxim de públic possible, els escenaris del palau d’Herodes i del portal de Betlem s’ubicaran, com les dos últimes edicions, en l’explanada del patí de les escoles on es posaran cadires per al públic.

Aquesta representació teatral, que va començar l’any 1968 s’ha representat a  Gata des de fa 56 anys, llevat de 2021 que la pandèmia va impedir la seua celebració. Tal com ha comentat el regidor de Festes, «Nadal a Gata és el Misteri de Reis».  També ha volgut agrair a tota la gent que participa en l’organització, representació, personal, … més de 300 voluntaris que fan possible que es faça any rere any i que gràcies a la suma d’aquest esforç s’ha aconseguit el reconeixement. A més a més, enguany es posaran 1.300 cadires per als espectadors.

NOVETATS

Antonio Monfort, director d’escenografia,  ha sigut l’encarregat d’explicar l’acte que l’any passat es va incorporar i que va tindre una gran acceptació i que és l’arribada dels tres Reis d’Orient amb tota la comitiva reial des del carrer la Pau fins al grup escolar acompanyats per la Banda Unió Musical i l’Escola Municipal de Dansa, qui li dona la vistositat de l’espectable. Així, ha animat a tot el poble a eixir al carrer per acollir als Reis en la seua arribada al nostre poble. A més, enguany s’incorporarà alguna novetat en el personatge de la sibil·la que no ha volgut desvelar.

Per a Antonio Monfort « el Misteri de Reis de Gata cada vegada va a més», gràcies a totes les persones que han passat per la comissió de reis i a totes aquelles que col·laboren actualment en les diferents seccions: vestuaris, escenaris, representació, paqueteria, repartiment, balls, música…

Els actes de Reis de Gata comencen amb la recollida de cartes de tots els xiquets i xiquetes i continua el dia 4 de gener amb el tradicional bàndol que els missatgers reials realitzen pels carrers del municipi, a poqueta nit, anunciant l’arribada dels tres reis.

A més a més, el dia 5 de gener, en acabar el Misteri, arriba el moment més esperat dels menuts, ja que els visirs reials repartiran casa per casa els regals dels Reis, una altra de les peculiaritats de la festa a Gata que gaudeixen majors i menuts.

EL DIVENDRES TOTS A GATA A GAUDIR DEL MISTERI DE REIS

ALTRES NOTÍCIES: El Misteri de Reis de Gata rep la distinció de Festa d’Interès Turístic Autonòmic

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

CARTEL SEMANA SANTA CALP 2024 (1)
[png] I FIRA FEMINISTA A ONDARA (1)
510x510_(LOOP-INFINITO)
Cartell-8M-2024_page-0001
Diseño sin título (11)
español
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
german