728 x 90

Bengales de llum i fum al Castell de Moraira pels drets humans aquest 15 de gener

Bengales de llum i fum al Castell de Moraira pels drets humans aquest 15 de gener

La iniciativa “Torres, Talaies i Talaiots de la Mediterrània. Un cant pels drets humans”

Aquest dissabte, 15 de gener, l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, en col·laboració amb l’Associació Cultural Amics de Teulada, el Cor la Senieta de Moraira, l’Associació “Pren-li Foc a la Metxa” i l’Ajuntament de Teulada, participa en l’edició d’enguany de l’Encesa de Torres i Talaies de la Mediterrània pels Drets Humans, al Castell de Moraira.

La iniciativa «Torres, Talaies i Talaiots de la Mediterrània. Un cant pels drets humans«, parteix del departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell Insular de Mallorca i és un projecte iniciat per l’IES Marratxí i la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX, amb la implicació del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació i d’Amnistia Internacional, amb la finalitat d’unir els drets humans i el patrimoni.

castell

«Un cant pels drets humans» que té lloc cada any entorn al primer cap de setmana de gener, i que enguany  es celebrarà al Castell de Moraira de la mà de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, sota la coordinació de l’Institut Ramon Muntaner.

L’acció consisteix concretament en una encesa coordinada de pots de fum i bengales de llum des de torres i fortificacions costaneres i també des de municipis d’interior, que va precedida amb la lectura d’un manifest. Com a símbol de reivindicació de drets humans i protecció del patrimoni.

ACTE D´ENCESA

castell

L’acte de l’encesa, a nivell general de la costa es desenvoluparà en dues accions, una pel matí, a les 13 hores, amb encesa de bengales de fum, i una l’altra, per la vesprada, a les 18 hores, amb encesa de bengales de llum.

PROGRAMA

Matí:

12.30 h. Accés al Castell de Moraira

12.45 h. Lectura del Manifest «Un cant pels drets humans»

13.00 h. Encesa de bengales de fum des del terrat del Castell

13.15 h. Cant  de «Viatge a Itaca» pel Cor la Senieta i persones que s’hi sumen.

Vesprada:

17.45 h. Accés al Castell de Moraira

18.00 h. Lectura del Manifest

18.15 h. Encesa de Bengales

castell

Degut a la situació actual de la pandèmia del coronavirus, l’activitat de les enceses estarà supeditada a les instruccions i mesures oficials anti-COVID-19. Amb tot i amb això es prendran les degudes mesures de protecció: ús de mascareta, distància de separació, etc.

Per ara, hi ha confirmats 58 punts a Mallorca i una vintena a la franja mediterrània peninsular, a més d’alguns al Líban, Marroc i Tunísia.

L’objectiu de l’esdeveniment és “impulsar un moment de reflexió entorn del patrimoni i la reivindicació delsDrets Humans”. Aquest compta amb la col·laboració del Consell de Mallorca, AmnistiaInternacional, l’Institut de Marratxí —lloc on va començar la iniciativa— i el Fons Mallorquí de solidaritat i Cooperació, l’Institut Ramon Muntaner, la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià i els ajuntaments que s’hi han sumat a la convocatòria; a més a més, enguany, Maria del Mar Bonet ha redactat el manifest per a l’ocasió.

ALTRES NOTÍCIES: Moraira vivirá las fiestas de Sant Antoni adaptadas a la situación sanitaria

Otras publicaciones

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

ayudas-pymes-y-autonomos-el-mirall
Ondara
cultura
mirall_marina_banner_fira22_510x539
cartell_9octubre_2022
ondara
picasion.com_546e5c4c528ef9023cbb0589e3a50f04
suma.es
español
ondara
bodega-xalo
jesus-garcia-podoleg
ENRIQUE IVARS GARCÍA-2
LA-NANA_audiovisuals_logotipo
german